Ecclestone: Bár elmúltam 82, nem tudnak félreállítani

Vágólapra másolva!
2012.12.04. 12:27
null
Bernie Ecclestone nem áll meg, a zsúfolt határidőnaplója tartja fiatalon (Fotó: Reuters)
Bernie Ecclestone az olasz sajtóban üzente Luca di Montezemolónak, a Ferrari minap őt bíráló elnökének, hogy ne aggódjon a kora miatt, még nem szenilis, el tudja látni a feladatait, és pontosan tudja, mit beszél. Példát is hozott fel arra, hogy az ember idős korában is élhet tiszta elmével: Enzo Ferrarit.

 

Bernie Ecclestone, a Formula–1 gazdasági vezetője nem érzi öregnek magát, jogtalannak tartja Luca di Montezemolo Ferrari-elnök minap elhangzott bírálatát, de leszögezte, ezért nincs harag a maranellóiak első emberével.

„Ne aggódjanak értem, jól vagyok, nem érzem 82 évesnek magam – mondta az F1 vezetője az olasz La Gazzetta dello Sportnak. – Bár elmúltam 82, nem tudnak félreállítani. Emlékszem egy úriemberre, aki 88 esztendős volt, Montezemolo pedig 40 év körül járhatott. Enzo Ferrari volt az, aki előtt én is, mint mindenki más, remegett, mert kőkemény volt. Nem fogom fel drámaként Montezemolo szavait. Nem először támad nekem, de mindig elsimulnak az ellentétek, és szívesen látjuk egymást.”

Az előzmény: a Brazil Nagydíj után a Ferrari a Nemzetközi Automobil-szövetségnél véleményeztette Sebastian Vettel egyik előzését azzal a gyanúval, hogy sárga zászlónál, azaz szabálytalanul történt, mire az FIA közölte, hogy már zöld zászló volt érvényben a manővernél. Ecclestone csak „viccként” említette meg a Ferrari próbálkozását, amire Montezemolo hevesen reagált.

„Apám arra tanított, hogy tiszteljem az időseket, különösen akkor, ha már nem tudják, hogy mit beszélnek. Bizonyos kor felett már nem lehet ellátni bizonyos feladatokat” – üzente a 82 éves brit mogulnak a Ferrari-elnök.

Ecclestone nem áll meg, az F1 holt idényében is folytatja a világjárást, ami lendületben tartja.

„Még ezer ötletem van, most éppen Genfbe utazom, onnan pedig Isztambulba, ahol megpróbálunk tenni azért, hogy újra életre keltsük a Török Nagydíjat” – mondta Ecclestone a törökországi viadalról, amely 2005 és 2011 között szerepelt az F1-es versenynaptárban, de hiába szerették a pilóták, gazdasági okok miatt kikerült onnan.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik