F1: eltört Ricciardo keze; nem állhat rajthoz Hollandiában – hivatalos

H. L.H. L.
Vágólapra másolva!
2023.08.25. 19:26
null
Ricciardo nem ülhet autóba a versenyhétvége folytatásában (Fotó: AFP)
A Formula–1-es AlphaTauri ausztrál versenyzőjének, Daniel Ricciardónak eltört a bal keze a Holland Nagydíj második szabadedzésén történt baleset következtében, így nem állhat rajthoz Zandvoortban. A nyolcszoros futamgyőztest a tartalék pilóta, az új-zélandi Liam Lawson fogja helyettesíteni a hétvége folytatásában.

 

33. HOLLAND NAGYDÍJ
AUGUSZTUS 25., PÉNTEK
1. szabadedzés: 1. Verstappen 1:11.852
2. szabadedzés: 1. Norris 1:11.330
AUGUSZTUS 26., SZOMBAT
3. szabadedzés: 11.30–12.30
Időmérő: 15.00–16.00
AUGUSZTUS 27., VASÁRNAP
A verseny (53 kör, 307.471 km) rajtja: 15.00
A KÖVETKEZŐ FUTAMOK
Szeptember 3., 15.00Olasz Nagydíj, Monza
Szeptember 17., 14.00Szingapúri Nagydíj, Szingapúr
Szeptember 24., 7.00Japán Nagydíj, Szuzuka

Mint beszámoltunk róla, Daniel Ricciardo a második szabadedzés elején furcsa balesetbe keveredett, mindössze pillanatokkal Oscar Piastrit követően találta el a falat. Az AlphaTauri ausztrálja későn vette észre a McLarent, és már nem tudott hova menekülni, ráadásul a keze is a kormányon maradt a becsapódás pillanatában.

Ricciardo az autóból nagy fájdalmak közepette szállt ki, először az orvosi központba, majd később a helyi kórházba szállították további kivizsgálásokra, ahol a röntgenfelvételek törést mutattak a bal kezén, ami miattnem ülhet autóba a hétvége folytatásában. Az egyelőre nincs tisztázva, hogy műteni kell-e a versenyzőt, illetve az is kérdéses, mennyi időt kell kihagynia. A mezőny jövő hétvégén már Olaszországban szerepel.

Az AlphaTauri közlése szerint a tartalék pilóta, Liam Lawson helyettesíti az ausztrált Hollandiában, az új-zélandinak a mostani lesz az első éles bevetése a Formula–1-ben.

„A röntgenfelvételek megerősítették, a bal kezén eltört a kézközépcsontja, és ez a sérülés nem teszi lehetővé, hogy folytassa a feladatait, így a hétvége folytatásában a tartalék pilóta, Liam Lawson helyettesíti. A csapat a legjobbakat kívánja neki a mielőbbi felépüléshez" – áll a faenzai istálló közleményében.

Ricciardo tavaly év végén szorult ki a rajtrácsról, majd a Magyar Nagydíjon tért vissza, amikor a Red Bull menesztette az AlphaTaurinál alulteljesítő Nyck de Vriest. Az ausztrál a Hungaroringen a tizenharmadik, míg Belgiumban a tizenhatodik helyen szelte át a célvonalat.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik