F1: sokat panaszkodott Ausztriában – Hamilton változtatna a rádiózásán

H. L.H. L.
Vágólapra másolva!
2023.07.07. 12:53
null
Hamilton még legalább öt évig maradna a sorozatban (Fotó: AFP)
A Formula–1-es Mercedes hétszeres világbajnoka, Lewis Hamilton a múlt hétvégi Osztrák Nagydíjon történtek után változtatna azon, hogyan rádiózik a folytatásban. A brit versenyző beszélt az „ezüstnyilak" jelenlegi helyzetéről, valamint a szerződéshosszabbításáról is.

 

 

 

Az előzetes várakozásokhoz képest alulteljesített a Mercedes Ausztriában: George Russell a hetedik, Lewis Hamilton a pályahatárok nem betartásáért felhalmozott időbüntetései után a nyolcadik helyen zárt a futamon. A kettős közül egyértelműen a hétszeres világbajnokot frusztrálta jobban a helyzet, amit nemegyszer a rádión is szóvá tett, ami odáig vezetett, hogy a verseny egy pontján a csapatfőnök, Toto Wolff szükségét érezte, hogy beszéljen az autó alulkormányzottsága és a vártnál rosszabb tempó miatt feszült versenyzőjével.

74. BRIT NAGYDÍJ
JÚLIUS 7., PÉNTEK
1. szabadedzés: 13.30–14.30
2. szabadedzés: 17.00–18.00
JÚLIUS 8., SZOMBAT
3. szabadedzés: 12.30–13.30
Időmérő: 16.00–17.00
JÚLIUS 9., VASÁRNAP
A verseny (52 kör, 306.198 km) rajtja: 16.00
A KÖVETKEZŐ FUTAMOK
Július 23., 15.00Magyar Nagydíj, Mogyoród
Július 30., 15.00
Belga Nagydíj, Spa-Francorchamps
Augusztus 27., 15.00
Holland Nagydíj, Zandvoort

„Lewis, tudjuk, hogy az autó rossz. Kérlek, csak vezesd!" – szólt az osztrák szakember. Hamilton nem sokkal később a közösségi oldalán elismerte, nem büszke rá, hogy ennyire elragadták az érzelmek, és a hétvégi Brit Nagydíjat megelőzően jelezte, változtatni fog azon, hogyan rádiózik a folytatásban.

Az a legjobb a mi partnerségünkben, hogy közvetlenek lehetünk egymással. Toto vérbeli versenyző, és csak lelkesíteni próbált engem. Ő így csinálja. Mindig tanulunk a tapasztalatinkból. Ami engem illet, felülvizsgáltam a megnyilvánulásaimat, illetve azt, milyen mentális állapotban voltam akkor, és gondoskodom rajta, hogy a jövőben változtassak rajta" – magyarázta, majd hozzátette, Wolff megjegyzése támogató jellegű volt.

Hamilton továbbra sem írta alá a szerződéshosszabbítást a csapattal, és többen úgy vélik, a késlekedés hátterében az áll, hogy megingott a brit bizalma a Mercedesben, és nem hisz benne, hogy hamarosan valóban visszatérhetnek a győztesek útjára. A versenyző azonban cáfolta ezeket a feltételezéseket, és leszögezte, bízik az „ezüst nyilak" feltámadásában.

Én nem így gondolkozom. Még az év vége előtt aláírtjuk a kontraktust. Továbbra is száz százalékig bízom a csapatban – jelentette ki, majd a Sky Sports kérdésére azt is elmondta, még jó ideig nem tervezi szögre akasztani a bukósisakját. – Remélem, hogy még sokáig itt leszek. Úgy érzem, még legalább öt év van bennem. Majd meglátjuk."

A Mercedes a csalódáskeltő osztrák futam után új első szárnnyal érkezett meg Nagy-Britanniába, és Hamilton bízik benne, hogy hazai nagydíján versenyképesebb lehet.

Mindannyiunk számára tovább tart eljutni oda, ahová szeretnénk, ami határozottan nem könnyű, de hiszek benne, hogy végül eljutunk oda. Csak folytatnunk kell a munkát, még közelebb férkőzni. Ez az, amire törekszünk. Új első szárnyat vetünk be, ami egy újabb lépést jelent remélhetőleg a helyes irányba. Nem óriási fejlesztésről van szó, de igyekszünk lépésről lépésre haladni, és még tovább csökkenteni a hátrányt."

„Ausztria nyilvánvalóan nem volt jó hétvége a számunkra, de ebből tanulunk a legtöbbet, és ez hoz össze igazán minket csapatként. Kedden és szerdán is a gyárban voltam, és mindenki nagyon keményen dolgozik azon, hogy a rosszat valami jóvá alakítsuk ezen a hétvégén" – tette hozzá a hazai közönség előtt pályafutása során nyolcszor győzedelmeskedő Hamilton.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik