F1: Ricciardo újra önmaga, és a határokat feszegetheti

H. L.H. L.
Vágólapra másolva!
2023.07.23. 10:57
null
Ricciardo újra beleszeretett a versenyzésbe (Fotó: Földi Imre)
A Formula–1-es AlphaTauri visszatérő ausztrál versenyzője, Daniel Ricciardo úgy érzi, újra önmaga lehet, és a határokat feszegetheti, amire az elmúlt két évben nem igazán volt lehetősége.

A Magyar Nagydíj előtt azonnali hatállyal menesztett Nyck de Vriest váltó Daniel Ricciardo már az első időmérőjén remek teljesítménnyel hívta fel magára a figyelmét. Az ausztrál versenyző a tizenharmadik helyre kvalifikálta magát, míg a csapattársa, Cunoda Juki már az első szakaszban búcsúzott, és a tizenhetedik rajtkockából vághat neki a 15 órakor kezdődő versenynek.

38. MAGYAR NAGYDÍJ
JÚLIUS 21., PÉNTEK
1. szabadedzés: 1. Russell 1:38.795
2. szabadedzés: 1. Leclerc 1:17.686
JÚLIUS 22., SZOMBAT
3. szabadedzés: 1. Hamilton 1:17.811
Időmérő: 1. Hamilton 1:16.609
JÚLIUS 23., VASÁRNAP
A verseny (70 kör, 306.63 km) rajtja: 15.00
A KÖVETKEZŐ FUTAMOK
Július 30., 15.00
Belga Nagydíj, Spa-Francorchamps
Augusztus 27., 15.00
Holland Nagydíj, Zandvoort
Szeptember 3. 15.00Olasz Nagydíj, Monza

„A hétvége előtt tisztában voltam vele, hogy egy hegyet kell megmásznom. Próbáltam nem fennakadni azon, hogyan teljesítek most, de természetesen versenyzőként mindig vannak elvárásaid magaddal szemben. Ugyanakkor igyekeztem mindezt félretenni, amennyire tudtam, és próbáltam csak arról gondoskodni, hogy újra önmagamnak érezzem magam" – kezdte az értékelést a nyolcszoros futamgyőztes, majd megosztotta, pontosan milyen érzések kavarogtak benne.

„Az autóban ülve valójában egészen higgadt voltam, nem vettem könnyedén, csak boldog voltam, hogy visszatérhettem, és újra feszegethetem a határokat, ez olyasmi, amit az elmúlt egy-két évben nem gyakran tehettem meg, és ezért is gondolom úgy, hogy szükségem volt erre a távol töltött időre. Bár úgy hittem, hogy tizenkét hónapom lesz, végül mindössze hat vagy hét lett. De szerencsére ez is elegendő idő volt. Úgy éreztem, eltelt elég idő ahhoz, hogy újra beleszeressek" – tette hozzá, és azt is elmondta, mik a vasárnapi céljai.

„Talán csak egy nyolckörös hosszú etapot mentem, szóval sokat kell vasárnap tanulnom a gumikezelésről, illetve a kocsiról megtankolt állapotban. Ahogyan kopnak a gumik, fel fogom fedezni az autót, és ilyen körülmények között a gyengeségeit is. Talán lesznek körök, amikor nem leszek nagyszerű, de máskor jobb leszek, mert tanulok menet közben. Remélhetőleg gyorsan fogok tanulni, és óriási lenne, ha valahogy találnék módot a pontszerzésre."

A csapatnak nyilván szüksége van a pontokra, de most inkább az a lényeg, hogy kiismerjem a kocsit, eggyé váljak vele, és ezzel kipipáljam az első rubrikát. Fizikálisan biztosan jobban meg fogom érezni, mint a a többiek, mivel ők valamelyest jobban edzettek, de egyelőre ez van. Jól érzem magam, egész jól tudom mozgatni a nyakam, szóval eddig elég jó a helyzet, de hetven kör itt, ebben a forróságban akkor is kemény feladat, ha versenyre edzett vagy. Itt és Szingapúrban a legnehezebb, de a Red Bull szeret kihívások elé állítani minket: »Daniel, ugorj be jövő hétvégén, Budapesten!« De ez rendben van, élvezem."

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik