Hamilton boldog lenne, ha Button nyerne Silverstone-ban

Vágólapra másolva!
2009.06.19. 00:02
Jenson Button még sosem nyert hazai közönség előtt a Formula–1-ben, és Silverstone-ban erre ezen a hétvégén lesz utoljára lehetősége, mivel a Brit Nagydíjnak 2010-től már Donington ad otthont. A világbajnoki címvédő Lewis Hamilton is örülne honfitársa sikerének, mivel tisztában van vele, hogy ő az idén esélytelen. Nico Rosberg elégedetten konstatálta, hogy a Williams gyorsabban fejlődik, mint például a Ferrari, Jarno Trulli pedig elmondta, hogy még mindig lobog benne a tűz, így esze ágában sincs visszavonulni.
Tavaly Hamilton (jobbra) nyert Silverstone-ban, idén erre Buttonnak van nagyobb esélye
Fotó: Reuters
Tavaly Hamilton (jobbra) nyert Silverstone-ban, idén erre Buttonnak van nagyobb esélye
Tavaly Hamilton (jobbra) nyert Silverstone-ban, idén erre Buttonnak van nagyobb esélye
Fotó: Reuters
Tavaly Hamilton (jobbra) nyert Silverstone-ban, idén erre Buttonnak van nagyobb esélye

ROSBERG: GYORSABBAN FEJLŐDÜNK, MINT A FERRARI

Nico Rosberg rendkívül elégedett csapata eddigi munkájával. A német versenyző szerint a Williams sokkal gyorsabban fejleszti autóját, mint néhány nagycsapat.
„Azt hiszem, nyugodtan mondhatjuk, hogy a Williams nagyszerű munkát végez, mivel közvetlen ellenfeleinkénél, például a Ferrariénál vagy a Toyotáénál sokkal kisebb a költségvetésünk, mégis gyorsabban fejlődünk náluk.”
Az idény első hét futamából hatot megnyerő Buttonnak eddig nem nagyon ment hazai közönség előtt. Kilencszer rajtolt Silverstone-ban, de a negyedik helynél előrébb még sosem végzett, legutóbbi három brit futamán kétszer feladta a versenyt, egyszer pedig a tizedik lett.

Fél éve, a Honda kivonulásakor még úgy tűnt, hogy nem is lesz csapata a 2009-es szezonban, most viszont 26 ponttal vezeti a vb-pontversenyt csapattársa, Rubens Barrichello előtt.

„Természetesen tudjuk, hogy milyen szerencsések vagyunk, hogy most itt lehetünk, de nem tálcán kaptunk ezeket a sikereket, kemény munka van mögöttük – nyilatkozta Button. – Mindannyian rendkívül büszkék lehetünk magunkra, nemcsak azért, mert gyors autónk van, hanem azért is, mert hiba nélkül dolgozunk.”

Az elmúlt 22 évben Silverstone-ban rendezték a Brit Nagydíjat (1948-ban az elsőt is), a következő évtől viszont Donington veszi át a helyét a naptárban, így a 29 éves Buttonnak ez lesz az utolsó lehetősége, hogy nyerjen a legendás pályán.

Tavaly Lewis Hamilton kapta a győztesnek járó díjat, az idén viszont erre vajmi kevés esélye van, így ő sem bánná, ha Button nyerne.

„Mindig is arról álmodozott, hogy megnyeri Silverstone-ban a Brit Nagydíjat, így szerintem ha sikerül, az nagyobb örömöt szerez neki, mint a monacói győzelme – mondta Hamilton, aki a Brawn pilótájától 52 ponttal lemaradva csak a 11. helyen áll jelenleg. – Most is, mint mindig a lehető leggyorsabb akarok lenni, nyomom a gázt minden versenyen. Tudom azonban, hogy csak a középmezőnyben csatázhatok valószínűleg, így a magam részéről nagyon örülnék neki, ha Jenson nyerne. Szorítok neki.”

TRULLI SZERETNÉ MEGSZEREZNI A TOYOTA ELSŐ GYŐZELMÉT

Jarno Trulli addig nem nyugszik – értsd: nem akar visszavonulni –, amíg nem szerzi meg a Toyota első futamgyőzelmét. Az olasz pilóta júliusban már a 35. születésnapját ünnepelheti, de még gondolni sem akar a befejezésre.
„A versenyzés az életem. Nagyon nehezemre esne abbahagyni, még mindig ég bennem a tűz – nyilatkozta a Daily Expressnek Trulli. – Szeretném folytatni, mivel én szereztem a csapatnak az első dobogós helyet, az első pole-t, így egyértelmű, hogy mi a következő célom.”
„Ha majd otthon akarok maradni, ha fáradtnak érzem magam, vagy már nem érdekel az egész, akkor jön el az idő a visszavonulásra. Ha valami rosszul sül el egy versenyen, még mindig felkapom a vizet, mert idegesít. Mindenképpen folytatni akarom.”
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik