UEFA: zárt kapus meccs a Frankfurtnak és a Marseille-nek

Vágólapra másolva!
2022.06.09. 14:22
null
Marseille-i rohamrendőrök a holland szektorban történteket figyelik (Fotó: AFP)
Az Európai Labdarúgó-szövetség (UEFA) szerdai ülésén egy-egy európai kupamérkőzés zárt kapussá tételével büntette és pénzbírsággal sújtotta az Eintracht Frankfurtot és az Olympique Marseille-t szurkolói rendbontások miatt. A zárt kapus meccsekre szóló döntést két év próbaidőre felfüggesztették. Súlyos pénzbüntetést kapott a Feyenoord is.

 

A május 5-én lejátszott Eintracht Frankfurt–West Ham United Európa-liga-elődöntőn az UEFA többrendbeli kihágást tapasztalt (berohanás a játéktérre, az ezt megakadályozó intézkedések elégtelen volta, tárgyak pályára hajigálása, tűzijátékozás, másokat sértő, provokatív megnyilvánulások), ezért a német csapatra a felfüggesztett pályabetiltás mellett 80 000 eurónyi bírságot szabott ki.

A szintén aznap lejátszott Marseille–Feyenoord Európa-konferencialiga-elődöntő-visszavágó a felfüggesztett zárt kapus büntetés mellett 40 000 euróba kerül a francia klubnak tűzijátékozás és provokatív nézőtéri feliratok miatt.

Nem maradt ki a szórásból a Feyenoord sem, amely a marseille-i meccsen tapasztaltak (tűzijátékozás, tárgyak játéktérre dobálása) miatt 30 000 eurót fizet, míg a párharc első, rotterdami felvonásán (április 28.) történt tűzijátékozás díjtétele szektorbezárás és 40 000 euró.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik