K. T. I. 2021.10.18 14:24 Frissítve: 2021.10.18 14:54

FTC: „A »szívtől az égig« karmozdulat egy kézzel nem végezhető”

A Ferencváros a hivatalos honlapján gyűjtötte össze a fontos szurkolói információkat, tiltásokat és tanácsokat a Celtic elleni idegenbeli El-meccsükre Glasgow-ba utazó drukkereknek.

Szigorú szabályok várnak a Glasgow-ba utazó FTC-szurkolókra (Fotó: NS Archív)

 

A fradi.hu emlékeztet, azok akik a személyes jegyvásárlást választották, már átvehették jegyüket, míg az online vouchert vásárlók a mérkőzést megelőzően két órával a vendégszektor és a stadion közelében vehetik át a mérkőzésre szóló belépőjüket a klub biztonsági szolgálatától. „Az átvétel helyét egy nagy Fradi-molinóval, rajta »Jegyátvétel« felirattal jelezzük a helyszínen.”

A jegyátvétel egészen pontosan a Celtic FC Superstore után 50 méterrel lesz. Az A74-es út mellett található (London road) az Emirates Arénával szemben, a Celtic Way szobor utáni beléptetőpontnál – emeli ki a beszámoló.

A vendégszurkolók a Celtic Park (pontos cím: Glasgow G40 3RE, Egyesült Királyság) T66-os és T67-es kapuján léphetnek be a stadionba. A vendégjegyek a 120-as számú szektorba szólnak. A klub felhívja a figyelmet arra, hogy érdemes kéznél tartani a személyi okmányokat és az egészségügyi papírokat, mert ezeket bármikor elkérhetik a rendezők.

A szurkolói viselkedés szabályait is részletesen taglalják.

„Kérjük minden szurkolónkat, tartózkodjon valamennyi trágár, kirekesztő, más népet, nemzetet, embercsoportot, szexuális kisebbséget hátrányosan megkülönböztető, obszcén, diszkriminatív, sértő, vagy politikai, illetve a sporttal nem kapcsolatos megnyilvánulástól. Az UEFA Fegyelmi Szabályzata tilt minden, nem a sporttal összefüggő gesztust, megnyilvánulást. Ha mégis ilyen gesztust, megnyilvánulást észlel, kérjük, ellene se tiltakozzon senki semmilyen formában sem, mert a tiltakozás is nem a sporttal összefüggő megnyilvánulásnak tekinthető. Különösen kerülendő minden olyan kézmozdulat, amelyet az UEFA náci karlendítésnek vagy antiszemita jelképnek értelmezhet. A »szívtől az égig« karmozdulat egy kézzel egyáltalán nem végezhető!”

A cikk kitér kitér a pirotechnikai eszközök – füstölő, petárda, hanggránát – használatának tiltására, valamint megjegyzi, hogy a játékvezetőket, valamint a mérkőzést rendező Európai Labdarúgó-szövetséget sem érdemes szidni, ugyanis a Nemi hovatartozásra történő utalással sértő kifejezéseket is az UEFA szexuális kisebbségeket hátrányosan megkülönböztető, obszcén, diszkriminatív, sértő, vagy politikai megnyilvánulásként értelmezi és a klubot súlyos büntetéssel sújthatja. Az UEFA-t szervezett bűnözői csoportként, bűnszervezetként megjelölő rigmust, feliratot ugyancsak sértő, vagy politikai megnyilvánulásként értelmezi, és a klubot súlyos büntetéssel sújthatja.”

EURÓPA-LIGA, CSOPORTKÖR
3. FORDULÓ
G-CSOPORT
16.30:
Celtic Glasgow (skót)–FERENCVÁROS (Tv: M4 Sport) – élőben az NSO-n!

2021.11.25 18:31:11

Európa-liga K. T. I.

A Celtic taktikus futballt mutatott be, az 56. percben még vezetett is, ám a hajrát nem bírta ki az óriási német nyomással szemben.

2021.11.25 15:27:47

Európa-liga BORSOS LÁSZLÓ (összefoglaló), CSELŐTEI MÁRK (percről percre)

Tello révén már az ötödik percben előnyhöz jutott a hazai csapat, majd jött Canales bombagólja.

2021.11.24 23:28:35

Európa-liga THURY GÁBOR

NS-VÉLEMÉNY. Hol végezne az FTC a német, a spanyol vagy éppen a skót bajnokságban?

2021.11.04 20:15:56

Európa-liga BORBOLA BENCE (összefoglaló), BACSKAI JÁNOS (percről percre)

A magyar bajnok ismét kikapott a Celtictől, ezzel elúszott a remény a harmadik hely megszerzésére.