PIRCS ANIKÓ, PUSZTAI VIOLA, TUMBÁSZ HÉDI (FOTÓ) 2019.07.12 06:56 Frissítve: 2019.07.12 13:20

Vívás: nyolcan egy Trabantban? Gémesiéknek ez nem jelentett problémát!

Gémesi Csanád családjában hagyomány a kardvívás. Édesapját és nagybátyjait követve, mellette öt testvére közül még két öccse, Bence és Huba is ezt a sportágat űzi, mindannyian gödöllői színekben. A nyolcfős család valószínűleg már nem a régi Trabanttal érkezik a budapesti vívó-világbajnokságra, de minden bizonnyal teli torokból szurkolnak majd a Sportkrém-fotózás kedvéért elegáns ruhákat öltő Csanádért.    


A 32 éves kardvívó elmondta, nagyon jó volt hatgyermekes családban felnőni.

„Ez a legjobb dolog, ami történhet egy gyerekkel, hogy ennyi testvére van és ilyen nagy családban nőhet fel. Nekem nagyon-nagy élmény volt, sőt, a mai napig az. Egyébként nem voltam jó gyerek, bár állítólag szerettek a tanárok és az óvó néni is, mert kedves és aranyos voltam. De volt velem munka.”

Gyerekkorában a családi autójuk egy Trabant volt, bárhogy is számoljuk, abban nehezen fér el hat gyerek és két felnőtt. De Gémesiék ezt is megoldották.

„Hátulra beültünk hatan, hárman az alsó, hárman a felső sorba. Vita csak abból volt néha, hogy ki üljön alulra, de általában azért a nagyobbak foglalták el ezt a sort. Nem emlékszem, hogy valaha megállítottak volna, és ebből probléma volt. A hosszabb utakra egyébként is vonattal mentünk.”

Videónkban természetesen szóba kerül a július 15-én startoló budapesti vívó-világbajnokság, illetve az elegáns ruhák viselete.

Ha még többet szeretne megtudni az Európa-bajnok Gémesi Csanádról, keresse pénteken a Nemzeti Sport Sportkrém mellékletét.  

 

2021.04.14 11:41:32

Egyéb egyéni BÁLINT MÁTYÁS, KOHÁN GERGELY, KOVÁCS ERIKA, SZŰCS ANDRÁS

100 NAP TOKIÓIG. Milák Kristóf trénere többször újraírta az edzéstervet, Lőrincz Tamás az átállás miatt aggódik.

2021.04.13 14:17:23

Egyéb egyéni nemzetisport.hu

Miért fogadnál fel személyi edzőt, hiszen az csak a profiknak való?! – teheted fel magadban a kérdést látva a sok fitnesz gurut a közösségi oldalakon.

2021.04.12 20:56:31

Egyéb egyéni MALONYAI PÉTER

ALAPVONAL. A NOB kiadja a nemzetközi szövetségeknek, hogy szervezzék meg ötkarikás versenyeiket, övék tehát a főszerep. Ha ők nincsenek, versenyek sincsenek. Ez persze felveti a kérdést, hogy a folyamatosan sérülő hagyományokon túl mi indokolja a testület túlsúlyát a világ sportjában.

2021.04.01 17:55:10

Egyéb egyéni nemzetisport.hu

10 helyszínen, az ország 8 nagyvárosában várják a régi és új plazmaadókat. (x)

2021.04.11 08:21:16

Egyéb egyéni THURY GÁBOR

Költészet napi versválogatás: Csillag Péter Ady stoplisban című könyvéből Gados Béla olvas fel.