H. Á.
2022.06.08 17:44 Frissítve: 2022.06.08 17:49

Torna-vk: nyolc magyar az eszéki mezőnyben

Négy férfi és négy női tornász képviseli a magyar színeket csütörtöktől vasárnapig a challenge világkupa-sorozat eszéki állomásán – számolt be róla az MTI.

Bácskay Csenge ugrásban indul (Fotó: Dömötör Csaba)

A magyar szövetség szerdai tájékoztatása szerint a férfiaknál Balázs Krisztián korláton, nyújtón és lólengésen, Dobrovitz Ádám gyűrűn, ugrásban és nyújtón, Mészáros Krisztofer lólengésen, talajon és korláton, Tomcsányi Benedek pedig ugrásban, gyűrűn és talajon indul.

„Azokat a gyakorlatokat mutatják be a fiúk, amelyeket a múlt hétvégén a csapatbajnokságon, de remélem, hogy ezúttal pontosabbak lesznek. Néztem már a mezőnyt, bízom benne, hogy lesz néhány döntős szereplésünk” – mondta el Kovács István, a férfi válogatott szövetségi kapitánya.

A nőknél Bácskay Csenge ugrásban, Makai Lilla felemáskorláton és gerendán, Szujó Hanna ugrásban és talajon, Székely Zója pedig felemáskorláton, gerendán és talajon szerepel majd.

Draskóczy Imre, a női csapat szövetségi kapitánya elmondta, az előző állomáshoz képest teljesen másik négyfős kerettel vesznek részt a horvátországi világkupán.

„Azt szeretnénk felmérni, hogy kitől mire számíthatunk, a nemzetközi versenyen hogyan állják meg a helyüket a versenyzők, és a bírók hogyan értékelik a gyakorlatukat” – magyarázta. Hozzátette, ez azért fontos, mert az augusztusi, müncheni Európa-bajnokságra a nemzetközi versenyeken elért eredmények alapján, jelölés útján alakítják ki a csapatot.

Csütörtökön és pénteken a selejtezőket, szombaton és vasárnap pedig a szerenkénti döntőket rendezik majd Eszéken.

(MTI)

2022.12.05 18:22:10

Egyéb egyéni nemzetisport.hu

A Karthago frontembere a Ferencvárosban úszott és vízilabdázott, aztán jött az éneklés…

2022.12.04 08:37:23

Egyéb egyéni nemzetisport.hu

December 8-án kerül a mozikba az ötszörös olimpiai bajnok tornász életét feldolgozó alkotás.

2022.12.02 13:55:21

Egyéb egyéni nemzetisport.hu

Az adatokat idén először teljesen elektronikusan rögzítette a KSH. (x)

2022.12.01 14:49:53

Egyéb egyéni nemzetisport.hu

A bokszszakember egykor profi gálákat szervezett, manapság az IBO megfigyelőjeként dolgozik.