K. E. 2021.09.12 20:44 Frissítve: 2021.09.15 16:16

Torna: arany, bronz, plusz egy bónusz díj Bácskaynak a vk-n

Három első helyet gyűjtött be a magyar különítmény a mersini Challenge világkupaverseny szerenkénti döntőiben.

Bácskay Csenge remekül teljesített a mersini világkupaversenyen (Fotó: Dömötör Csaba – archív)

Akkor soroljuk – elsőként a hölgyekre fókuszálva: a mersini Challenge világkupa-viadalon Bácskay Csenge (Postás SE) ugrásban az első, gerendán a harmadik helyen végzett, Székely Zója (Postás SE) felemás korláton nyert, míg Böczögő Dorina (MTK) talajon lett a második.

Bácskay Csenge jó ideje az ugrásra fókuszál leginkább, s a versenyeken is ezen a szeren a legeredményesebb, Mersinben ennek nemcsak a szerenkénti fináléban szerzett arany lett az eredménye, hiszen Bácskay ezen a szeren a 2020–2021-es idény összetett vk-elsőségét is megszerezte. 

"Boldog vagyok, hogy ilyen jól sikerült ez a világkupaverseny – nyilatkozta Bácskay. – Nem mondom, hogy nem izgultam az ugrás előtt, mert a bemelegítés nem ment jól, így tartottam attól, hogy téthelyzetben nem sikerül mindaz, amit elterveztem. Szerencsére nem így történt. Gerendán már tét nélkül versenyeztem, a harmadik helyre egyáltalán nem számítottam. A vk-győzelemnek is örülök, őszintén szólva nem is tudtam, hogy van ilyen díj..."

A férfiaknál a nyújtóspecialista Vecsernyés Dávid (BHSE) Mersinben is megmutatta, miért ez a szer a kedvence, hiszen magabiztosan győzött.

"Elégedett vagyok, sokkal jobb állapotban voltam vasárnap, és jobban is éreztem magam, mint legutóbb, a koperi viadalon – mondta el Vecsernyés. – A selejtezőben akadtak hibáim, ezeket a döntőre sikerült kijavítanom, már csak a leugrásom volt "koszos", remélem, az októberi világbajnokságra teljesen összeáll a gyakorlatom."

A mersini vk-viadalon Böczögő Dorina ugrásban az ötödik, Balázs Krisztián (FTC) korláton a hetedik, nyújtón és gyűrűn a nyolcadik lett, Mészáros Krisztofer (Győri AC) talajon az ötödik, ugrásban a hatodik helyet végzett, míg Tomcsányi Benedek (Győri AC) gyűrűn hatodikként zárt.

2022.12.04 08:37:23

Egyéb egyéni nemzetisport.hu

December 8-án kerül a mozikba az ötszörös olimpiai bajnok tornász életét feldolgozó alkotás.

2022.12.02 13:55:21

Egyéb egyéni nemzetisport.hu

Az adatokat idén először teljesen elektronikusan rögzítette a KSH. (x)

pr
2022.12.01 14:49:53

Egyéb egyéni nemzetisport.hu

A bokszszakember egykor profi gálákat szervezett, manapság az IBO megfigyelőjeként dolgozik.

2022.11.27 23:56:50

Egyéb egyéni nemzetisport.hu

ALAPVONAL. A Liu testvérek históriája is e témába vág, csak tükörből nézve éppen. Ami történt, történik velük, az nemcsak a pénzért való hajsza, hanem egy szemforgatós hatalmi játszma része is inkább, s bizony megint mi szenvedünk vereséget a küzdelemben.

2022.11.26 23:28:35

Egyéb egyéni nemzetisport.hu