Tizenegy magyar birkózó a világbajnokságon

Vágólapra másolva!
2010.08.23. 17:34
null
Az olimpiai ezüstérmes Fodor Zoltán is utazik Moszkvába (Fotó: Czagány Balázs, archív)
A birkózószövetség elnöksége jóváhagyta a szeptember 6-án Moszkvában kezdődő világbajnokságra utazó magyar csapat névsorát. Vannak sérültek és lábadozók, de akadnak fehér foltok is, így ezúttal tizenegyen léphetnek szőnyegre az orosz fővárosban.

A kötöttfogásúak egyetlen gondja, hogy ma nincs olyan felkészültségű versenyzőnk a 60 kg-ban, akit érdemes lenne világbajnokságra utaztatni. Ezt a szépséghibát leszámítva lendületben lévő, erős csapat szerepel Moszkvában.

A szabadfogásban – hosszú kihagyás után – az olimpiai szereplő Kiss Gergely és a kétszeres Eb-bronzérmes Wöller Gergő is bekapcsolódott a felkészülésbe, de versenyzésről egyelőre szó sem lehet.

A női szakágban az Eb-harmadik Barka Emese régóta bajlódik vállsérüléssel, operálni kellett. A tavalyi Európa-bajnokság 51 kg-os ezüstérmesének, Szabó Emesének a betegsége sokáig elhúzódott, ráadásul tavasszal világossá vált, hogy már nem tudja hozni a versenysúlyát, egy súlycsoporttal feljebb viszont már Moszkvában szőnyegre léphet.

A csapatból egyedül Sastin Marianna mondható teljes értékű versenyzőnek, világbajnoki ezüstérmesünk viszont már most eggyel feljebb, az olimpiai súlycsoportjában, a 63 kg-ban indul. Az elsődleges cél az, hogy mielőbb alkalmazkodjon az új kategóriához, szokja meg a szükségszerűen új küzdőstílust, noha az nem ismeretlen a számára, hiszen a pekingi olimpia előtt bronzérmet nyert az Európa-bajnokságon.


 BIRKÓZÓ VB

Az utazó csapat

Kötöttfogás: Módos Péter (55 kg), Lőrincz Tamás (66 kg), Bácsi Péter (74 kg), Fodor Zoltán (84 kg), Németh Iván (96 kg), Deák Bárdos Mihály (120 kg).

Szabadfogás: Hatos Gábor (74 kg), Veréb István (84 kg), Ligeti Dániel (120 kg).

Női birkózás: Szabó Emese (55 kg), Sastin Marianna (63 kg).

Szakágvezetők: Gulyás István, Struhács György, Vatai László.

Edzők: Takács Ferenc, Wöller Ákos.

Orvos: dr. Bakanek György.

Gyúró: Hadi Gergely.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik