Sznúker-vb: Trump felzárkózott, de még O’Sullivan vezet

Vágólapra másolva!
2022.05.02. 17:07
null
O’Sullivan nem könnyítette meg Marteel dolgát (Fotó: Getty Images)
A sheffieldi Crucible színházban zajló sznúker-világbajnokság döntőjében a harmadik szakasz után Ronnie O'Sullivan 14:11-re vezet Judd Trumppal szemben.

O'Sullivan 12:5-ös előnyre tett szert a vasárnapi két szakasz után, ám a hétfő délutáni folytatás Trumpé volt. Megnyerte az első három frémet, lökött egy százas bréket (107), és csak egyet veszített el, így 13:8-ra felzárkózott. O'Sullivan messze nem játszott olyan jól, mint vasárnap, de a hatszoros világbajnok két frémet azért nyert, így a mindent eldöntő esti, 20 órakor kezdődő szakasz előtt három játékkal 14:11-re vezet. Sokat jelent az is, hogy Trump nyerte meg a legutolsó, 25. frémet, 105-ös brékkel. A hétfői délutáni szakaszt 6:2-re nyerte Trump.

Ronnie O'Sullivannek nem csak Judd Trumppal, hanem a játékvezetővel, Olivier Marteellel is meg kell küzdenie. A korábbi csörtéket követően hétfőn az egyik frémben a fehér golyó visszarakása után O'Sullivan nem akart elmenni az asztaltól, így Marteel nehezen tudta ellenőrizni, hogy precízen tette-e vissza a golyót. O’Sullivan mutatta ugyan, hogy szerinte mi a helyes pozíció, de Marteelnek a saját szemével is meg kellett győződnie erről.

Trump nagyot játszott hétfő délután (Fotó: Getty Images)
Trump nagyot játszott hétfő délután (Fotó: Getty Images)

SZNÚKER
VILÁGBAJNOKSÁG, SHEFFIELD
DÖNTŐ

Judd Trump (angol, 4.)–Ronnie O'Sullivan (angol, 2.) 11:14 – részeredmény
A döntő az egyik fél 18. nyert frémjéig tart.

Később
20.00:
4. szakasz (Tv: Eurosport1) – élőben az NSO-n!

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik