SZ. R.
2023.10.01 08:33 Frissítve: 2023.10.01 09:31

Szabadidősport: háromezernél is több futó világította be a Puskás Arénát

A Sportoló Nemzet Program első hivatalos eseményeként rendezték meg szombaton a Led's Run elnevezésű futóversenyt a Puskás Arénában és annak parkjában.

A KÉPRE KATTINTVA GALÉRIA NYÍLIK (Fotók: Árvai Károly)

A mozgás hetének lezárása jegyében szervezték meg a Puskás Arénában a Led's Run közösségi futóversenyt szombaton, amely a frissen elindult Sportoló Nemzet Program első hivatalos eseménye volt. A Honvédelmi Minisztérium sportért felelős államtitkársága a Nemzeti Sportügynökséggel együttműködésben hozta létre a „mozgalmat”, fő célja a lakosság ösztönzése a rendszeres sportolásra.

 
 „Sport egy életen át!” – elindult a Sportoló Nemzet Program

A rendezvény honlapja szerint több mint 3200-an neveztek a megméretésre, a résztvevők két távon, másfél és öt kilométeren küzdhettek meg egymással és önmagukkal, kellemesen hűvös időben. Utóbbi szám útvonala magába foglalta többek között a stadionkört, az Aréna mind a négy szintjét és még a labdarúgópályát is. A futók a legváltozatosabb színekben villogó karkötőikkel, nyakbavalóikkal, valamint „lézerkardokkal” teljesítették a vállalt távot.

Schmidt Ádám (Fotó: Árvai Károly)

19 órakor indult a másfél, 20 órakor az öt kilométeres szám, tízes csoportokban rajtoltatva két, illetve három rajtidőpontban. Mindkét erőpróba előtt Nagy-Kovács Ramóna Európa-bajnoki bronzérmes, világbajnoki negyedik helyezett aerobikos tartott bemelegítést a jelenlévő kicsiknek és nagyoknak a Puskás Aréna toronyépületével szemben felállított nagyszínpadnál, a zenei hangulatért Metzker Viktória lemezlovas felelt, és olykor még tűzzsonglőrök, „LED-akrobaták” is szórakoztatták a futni vágyókat, mielőtt nekiiramodtak.

A rövidebb futamot Schmidt Ádám sportért felelős államtitkár, a hosszabbat Martinek János olimpiai bajnok öttusázó, szövetségi kapitány indította el dudaszóval – egyébként mind a ketten teljesítették is a másfél kilométert, amelyen a leggyorsabb versenyző öt és fél percen belül, öt kilométeren huszonegy perc alatt ért célba.


A KÉPRE KATTINTVA GALÉRIA NYÍLIK (Fotók: Árvai Károly)

 

2023.12.08 13:36:25

Egyéb egyéni nemzetisport.hu

A szertornában a gerendát kedvelte, úszóként a váltót – ma is inspirálja a sport közösségteremtő ereje.

2023.12.06 17:14:08

Egyéb egyéni nemzetisport.hu

ALAPVONAL. A játszótér köré húzott futópályán szuszogva-lihegve araszoló kocasportoló is legfeljebb csak érti, mintsem a tulajdon bőrén érzi, mennyi lemondásból és nevetséges kompromisszumból áll össze egy olimpiai részvétel kiharcolása – főleg a saját mindennapi kínszenvedéseivel összehasonlítva. És akkor még csak egyetlen olimpiai szereplésről beszéltünk, nem a nyolcadikról. Merthogy a tőrvívó Mohamed Aida történetesen erre készül, a nyolcadik ötkarikás részvételre.

2023.12.04 22:28:06

Egyéb egyéni nemzetisport.hu

NS-VÉLEMÉNY. A legmagasabb szinten összezárt és összefogott a sportág.