B. O. B.
2023.06.09 14:49 Frissítve: 2023.06.09 15:17

Padel: főpróba Szentendrén az Európai Játékok előtt

Magyar győzelemmel zárult a női párosok versenye a hétvégén Szentendrén a Central European Padel Tour Hungarian Master Challenge viadalon.

A krakkói világversenyhez közeledve biztató eredményeket produkálnak a magyar versenyzők (Fotó: Szabó Miklós)

 
Ez azért is örvendetes, mert az Andrejszki Dóra (jobbra), Juhász Pálma duó képviseli a magyar színeket a június 21-én Krakkóban kezdődő Európai Játékokon. A páros a fedett pályás országos bajnokság megnyerésével szerezte meg a jogot, hogy szerepelhessen Lengyelországban, és most is esélyeshez méltón játszott, a döntőt az Erdélyi Mónika, Kovács Anikó kettős ellen 6:1, 7:5-re nyerte meg.

A Padel Club Hungary által kitalált és szervezett viadalra egyébként 50 játékos nevezett, közülük tíz volt női versenyző. Értelemszerűen a férfiaknál nagyobb volt a versengés, de részben itt is magyar siker született. Azért csak részben, mert a főleg külföldi viadalokon szereplő legeredményesebb padeljátékos, Terkovics Milán spanyol párral, Diego Huberrel az oldalán nyert, ám utóbbinak is erős kötődése van hazánkhoz. A sportág alapjait hazájában tanulta, de már öt éve Magyarországon él, dolgozik és padelezik, emiatt vehetett részt a közép-európai országok sportolóinak kiírt viadalon.

Terkovicsék a döntőben a Karlo Suevich, Matija Selak horvát duót múlták felül nagy küzdelemben, három szettben (4:6, 7:5, 6:1). A mezőnyben ott volt a fedett pályás országos bajnokságot megnyerő, ezzel a krakkói indulást szintén kiérdemlő Szakács Olivér, Urvölgyi Marcell páros, ám ezúttal nem sikerült a legjobb négy közé jutnia.

A sportág magyar képviselői nagy izgalommal várják az Európai Játékokat, férfi és női párosunk is abban reménykedik, hogy szerencsés sorsolással mehet néhány kört a mediterrán országok sportolói által uralt mezőnyben, de tapasztalatszerzésre mindenképpen jó lesz a Krakkó főterén rendezendő viadal.

2023.10.02 15:01:49

Egyéb egyéni nemzetisport.hu

Amikor úgy kívánta a helyzet, az Egyesült Államok elnökét sem engedte utcai cipővel szőnyegre lépni.

2023.10.02 11:20:42

Egyéb egyéni nemzetisport.hu

„Remélem, hogy edzőink is érzik, sokat tettünk értük, megreformáltuk az eddigi programokat, és elindítottuk a nevelőedzői programot.”

2023.09.29 14:57:21

Egyéb egyéni nemzetisport.hu

Második magyarként indulva a földkerülő Vendée Globe-on. (x)

pr
2023.09.29 18:30:14

Egyéb egyéni nemzetisport.hu

ALAPVONAL. A sok kiváló Kovács Istvánról eszünkbe jutott régi mániánk, a »legsportosabb« magyar vezetéknevek ranglistájának összeállítása. Az egyszerűség kedvéért az olimpiai bajnoki cím lett a siker mértékegysége.