Padel: főpróba Szentendrén az Európai Játékok előtt

B. Ö. B.B. Ö. B.
Vágólapra másolva!
2023.06.09. 14:49
null
A krakkói világversenyhez közeledve biztató eredményeket produkálnak a magyar versenyzők (Fotó: Szabó Miklós)
Címkék
Magyar győzelemmel zárult a női párosok versenye a hétvégén Szentendrén a Central European Padel Tour Hungarian Master Challenge viadalon.


Ez azért is örvendetes, mert az Andrejszki Dóra (jobbra), Juhász Pálma duó képviseli a magyar színeket a június 21-én Krakkóban kezdődő Európai Játékokon. A páros a fedett pályás országos bajnokság megnyerésével szerezte meg a jogot, hogy szerepelhessen Lengyelországban, és most is esélyeshez méltón játszott, a döntőt az Erdélyi Mónika, Kovács Anikó kettős ellen 6:1, 7:5-re nyerte meg.

A Padel Club Hungary által kitalált és szervezett viadalra egyébként 50 játékos nevezett, közülük tíz volt női versenyző. Értelemszerűen a férfiaknál nagyobb volt a versengés, de részben itt is magyar siker született. Azért csak részben, mert a főleg külföldi viadalokon szereplő legeredményesebb padeljátékos, Terkovics Milán spanyol párral, Diego Huberrel az oldalán nyert, ám utóbbinak is erős kötődése van hazánkhoz. A sportág alapjait hazájában tanulta, de már öt éve Magyarországon él, dolgozik és padelezik, emiatt vehetett részt a közép-európai országok sportolóinak kiírt viadalon.

Terkovicsék a döntőben a Karlo Suevich, Matija Selak horvát duót múlták felül nagy küzdelemben, három szettben (4:6, 7:5, 6:1). A mezőnyben ott volt a fedett pályás országos bajnokságot megnyerő, ezzel a krakkói indulást szintén kiérdemlő Szakács Olivér, Urvölgyi Marcell páros, ám ezúttal nem sikerült a legjobb négy közé jutnia.

A sportág magyar képviselői nagy izgalommal várják az Európai Játékokat, férfi és női párosunk is abban reménykedik, hogy szerencsés sorsolással mehet néhány kört a mediterrán országok sportolói által uralt mezőnyben, de tapasztalatszerzésre mindenképpen jó lesz a Krakkó főterén rendezendő viadal.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik