Öttusa-vk: egy másodperccel maradt le a dobogóról Bőhm

Vágólapra másolva!
2023.06.03. 21:03
null
Nem sok hiányzott Bőhm Csabának az éremszerzéshez (Fotó: Földi Imre)
Bőhm Csaba – egy másodperccel lemaradva a dobogóról – a negyedik helyen végzett az öttusázók törökországi világkupa-döntőjében, Ankarában.

 

A 18-as finálé másik magyar résztvevője, Szép Balázs hetedik lett.

Győzött az egyiptomi Mohanad Saban, ezzel párizsi olimpiai kvótát szerzett.

A vk-döntőn a sorozat négy állomásán szerzett pontok alapján lehetett részt venni, de egy nemzetből nemenként legfeljebb három versenyző indulhatott. A férfiak 36 fős törökországi mezőnyében még ott volt Koleszár Mihály is, aki azonban az elődöntőből nem jutott tovább.

A kairói első vk-n ezüstérmes Bőhm a szerdai körvívásban 18 ellenfelét győzte le és 17-től kapott ki, ezzel a 13. helyről kezdte meg a szombati finálét. Lovaglásban egy verőhibája volt, a bónuszvívásban egy győzelemmel két pluszpontot szerzett, majd a 200 méteres úszásban 2:04.61 perccel a harmadik időt érte el, és összesítésben a nyolcadik helyen állt. A négy lövészettel megszakított 5x600 méteres futásban 10:36.33 perccel a negyedik legjobb eredmény volt az övé, és a befutónál csak egy másodperccel szorult a bronzérmes mexikói Emiliano Hernández mögé.

A tavaly világbajnoki bronz- és Európa-bajnoki ezüstérmes Szépnek jobban sikerült a vívása, 20/15-tel hetedik volt a szombati rajtnál. A lovaglásban azonban három akadálynál hibázott, így 21 pontot „hagyott ott a pályán”. A bónuszvívásban nem sikerült pluszpontot szerezni, úszásban pedig 2:09.65-tel a 11. volt, így a kombinált számnak a 13. pozícióból vághatott neki. Ebben ő bizonyult a legjobbnak 10:30.57 perccel, de így is 11 másodpercre volt a dobogótól.

Az élen Saban két másodperccel előzte meg az olimpiai és világbajnoki címvédő brit Joseph Choongot.

A nőknél két magyar induló volt, de a gyengébb vívás miatt Bauer Blanka és Guzi Blanka is lemaradt a fináléról, utóbbi csak egy hellyel, mivel tizedik lett az elődöntőjében. Itt az olasz Elena Micheli győzött, ezzel ő szerzett elsőként kvótát a jövő évi nyári játékokra.

ÖTTUSA-VK, ANKARA
Férfiak
1. Mohanad Saban (egyiptomi) 1496 pont
2. Joseph Choong (brit) 1494
3. Emiliano Hernández (mexikói) 1476
4. Bőhm Csaba 1475
...7. Szép Balázs 1465

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik