V. J.
MTI
2022.11.25 17:53 Frissítve: 2022.11.25 18:12

Öttusa: edzőtábor után versenyekkel készülnek a válogatottjaink

Pénteken ért véget az öttusázók idénynyitó alapozó edzőtábora, szombaton pedig vívó- és lovasversenyen indulnak a válogatott versenyzők.

Illusztráció: AFP


„Nagy létszámú spanyol, olasz és bolgár csapat, valamint belga, svéd és izraeli versenyző tette nemzetközivé a tábort, és változatosabbá a vívómunkát. Hosszú évtizedek óta a tatai idénynyitó tábor olyan felkészülésre ad lehetőséget, melynek során a több munka mellett a pihenési lehetőség is adott, kiegészítő orvosi ellátás és masszőr is a versenyzők rendelkezésére áll”
– összegezte az MTI-nek a tábori életet Martinek János, a férfiak szövetségi kapitánya. Hozzátette: az ő versenyzői korszakában még háromhetes volt a táborozás, és a hétvégét is Tatán töltötték focizással, teniszezéssel.

A nemzetközi szövetség által az Év edzőjének megválasztott szakember arról is beszélt, hogy a közös munka hétfőnként Budapesten lovaglással és úszással kezdődött, majd délután a tatai vívóteremben folytatódott. A pénteki közös ebéd után pedig a fővárosban lovaglással zárták a hetet.

„Ezúttal a hétvégéjük sem lesz szabad a versenyzőknek, elindulnak a párbajtőrözők Magyar Kupa-fordulóján, illetve lovasversenyen vesznek részt, de olyan is lesz, aki egyetemi úszóbajnokságon indul” – tette hozzá Kállai Ákos, a nők szövetségi kapitánya, aki nagyon hasznosnak nevezte a tatai két hetet. 

Mint mondta, minden számban volt gyakorlási lehetőség, és a magyarok igyekeztek kihasználni, hogy külföldi társaikkal vívhatnak.

„Az edzőtáborban minden segítséget megadtak az eredményes felkészüléshez, igaz, a víz hőfoka nem volt ideális a medencében, inkább a friss jelzővel illették a versenyzők. A bátrak azért így is úsztak benne, de a magyar versenyzők néhány alkalommal a tatabányai uszodában edzettek" – mondta Kállai Ákos.

A válogatott öttusázók hétfőtől az egyesületekben folytatják a felkészülést, az olasz szövetséggel történt megállapodás alapján pedig februárban – a hagyományos budapesti fedett pályás viadal előtt – római edzőtáborozáson vesznek részt.

(MTI)

2023.01.26 18:28:17

Egyéb egyéni nemzetisport.hu

A könyv felépítése jól megkomponált: minden oldalpáron egy fotó és vele szemben némi szöveg található.

2023.01.26 12:03:25

Egyéb egyéni nemzetisport.hu

„Megkockáztatom, a zene és a sport rokon tevékenységi körök, kéz a kézben járnak.”

2023.01.18 11:38:08

Egyéb egyéni nemzetisport.hu

Rendszeresen figyelje meg a vizeletét, amikor WC-re megy! (x)

2023.01.22 09:17:56

Egyéb egyéni nemzetisport.hu

A tavaly visszavonult felvidéki síző mindvégig hű maradt élete mottójához: „Ne sajnáld magad!”

2023.01.21 22:31:18

Egyéb egyéni nemzetisport.hu