S. T. J.
2023.11.20 23:33 Frissítve: 2023.11.21 00:01

Marco Rossi őszintén felelt arra is, miképp reagálna, ha Olaszországba hívnák edzősködni

A Nemzeti Sport keddi számából ajánljuk:

 

„Együtt maradtunk az öltözőben, aztán a Puskás Aréna VIP-részlegén vacsoráztunk a csapattal és a családtagokkal. Később elindultak a játékosok a városba ünnepelni, és megkérdezték, hogy nem tartok-e velük. Mondtam, hogy öreg vagyok én már ehhez, jobb, ha hazamegyek lefeküdni” – ezt válaszolta Marco Rossi szövetségi kapitány a róla szóló könyv bemutatóján arra a kérdésre, miképp ünnepelték meg a Montenegró elleni győzelmet és azt, hogy veretlenül, csoportelsőként jutott ki a nemzeti együttes a 2024-es Eb-re. A szakember arra a kérdésre is őszintén felelt, miképp reagálna arra, ha Olaszországba hívnák edzősködni.

Szolnoki Roland legutóbb november 1-jén, a Ferencváros elleni Mol Magyar Kupa-meccsen (3–4) lépett pályára, ám a Groupama Arénában megsérült, a Puskás Akadémia legutóbbi két meccsét kihagyta. Mostanra felépült, s vélhetően játszik az FTC elleni vasárnapi NB I-es rangadón. A felcsútiak a két csapat legutóbbi két bajnokiját egyaránt 2–1-re nyerték meg. A PAFC immár hat bajnoki óta veretlen, ebben az időszakban három-három győzelmet és döntetlent számlál, Szolnoki Rolandban mégis van hiányérzet, lapunknak azt mondta, túl sokszor adták ikszre az egyébként megnyerhető meccseket.

Interjút adott a Nemzeti Sportnak Balázs Gábor, a Magyar Dartsszövetség elnöke. A magyar csapat értékelése szerint fantasztikus eredményekkel zárta az októberi dániai WDF-világkupát. A felnőtteknél korábban nem volt érmes helyezésünk: az elsőt a Rucska József és Kámán Lehel alkotta férfi páros szerezte Dániában, míg az ifjúsági fiúknál a Borbély András, Baranyi Zsombor duó lett bronzérmes. „Kétezertizenkilenc óta vagyok a szövetség elnöke, s nem volt olyan világverseny, amelyről érem nélkül tértünk volna haza” – tette hozzá.

előfizető vagyok, elolvasom a lapot Nincs előfizetésem, digitálisan olvasnám a lapot Előfizetnék a nyomtatott lapra
2023.12.08 13:36:25

Egyéb egyéni nemzetisport.hu

A szertornában a gerendát kedvelte, úszóként a váltót – ma is inspirálja a sport közösségteremtő ereje.

2023.12.06 17:14:08

Egyéb egyéni nemzetisport.hu

ALAPVONAL. A játszótér köré húzott futópályán szuszogva-lihegve araszoló kocasportoló is legfeljebb csak érti, mintsem a tulajdon bőrén érzi, mennyi lemondásból és nevetséges kompromisszumból áll össze egy olimpiai részvétel kiharcolása – főleg a saját mindennapi kínszenvedéseivel összehasonlítva. És akkor még csak egyetlen olimpiai szereplésről beszéltünk, nem a nyolcadikról. Merthogy a tőrvívó Mohamed Aida történetesen erre készül, a nyolcadik ötkarikás részvételre.

2023.12.04 22:28:06

Egyéb egyéni nemzetisport.hu

NS-VÉLEMÉNY. A legmagasabb szinten összezárt és összefogott a sportág.