Golf, Ryder-kupa: a két kapitány egy hétre letiltotta a Twittert

Vágólapra másolva!
2010.09.28. 12:25
Mindkét kapitány, Colin Montgomerie (Európa) és Corey Pavin (Egyesült Államok) is megtiltotta játékosainak a Twitter és a többi közösségi honlap látogatását a két válogatott hétvégi, nagy presztízsű Ryder-kupa-mérkőzésének végéig.

Pavin szerint az amerikai küldöttség tagjai közösen hozták meg a döntést, míg Montgomerie a krikettező Kevin Pietersen közelmúltbeli esetéből tanulva kérte meg játékosait: néhány napig mondjanak le a koncentrációt megzavaró internetes csevegésről, posztolásról. Pietersent a közelmúltban megbüntették azért, mert a Twitteren tiszteletlenül kommentálta az angol válogatottból való kihagyását, és ezzel feszültséget keltett a csapaton belül.

A két válogatott tagjai közül többen lelkes twitterezők, de a szent cél, a győzelem érdekében mindannyian átmeneti hallgatást fogadtak. A Ryder-kupáért 1927 óta mérkőzik meg kétévente az Egyesült Államok és Európa (korábban Nagy-Britannia) válogatottja, a háromnapos meccs a sportág egyik legjelentősebb eseménye. Az idei viadalt péntek és vasárnap között rendezik meg a walesi Newportban.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik