Golf: az egyik Ryder-hős nyerte meg a milliós viadalt

Vágólapra másolva!
2012.10.12. 17:55
null
Justin Rose a trófeával (Fotó: Action Images)
A győztes európai Ryder-kupa-csapat egyik tagja, az angol Justin Rose nyerte meg a világ élvonalába tartozó nyolc golfozót felvonultató törökországi meghívásos versenyt, a pénteken véget érő World Golf Finalt.

Rose már az első szakaszon ütött birdie-vel vezetéshez jutott honfitársa, Lee Westwood ellen a pénteki döntőben, és bár végig előnyben volt, a csata az utolsó pillanatig nyílt volt. A győztes Rose 1.5 millió dollárt kapott, de még az utolsó helyezett is 300 ezer dollárral gazdagodott.

A verseny korábbi napjairól említést érdemel, hogy a csoportmérkőzések legnagyobb érdeklődéssel várt partijában Tiger Woods magabiztosan, hat ütés különbséggel legyőzte a világelső Rory McIlroyt, míg az egyik elődöntőben Westwood – két eagle-t és nyolc birdie-t ütve – egészen elképesztő pályacsúcsot ért el: 61 ütéssel ment végig a 71-re minősített 18 lyukú pályán.

A viadalt most rendezték meg első alkalommal, és bár biztos, hogy jövőre Törökországba nem tér vissza, elképzelhető a folytatás – esetleg a Bahamákon.

WORLD GOLF FINAL
BELEK. Antalya Golf Club. A pénzdíj: 5.2 millió dollár
DÖNTŐ
Justin Rose (angol) 66 ütés–Lee Westwood (angol) 67 ütés
ELŐDÖNTŐ
Rose 69 ütés–Tiger Woods (amerikai) 70 ütés
Westwood 61 ütés–Charl Schwarzel (dél-afrikai) 67 ütés
A CSOPORTOK VÉGEREDMÉNYE
1. csoport: 1. Schwarzel, 2. Woods, 3. Matt Kuchar (amerikai), 4. Rory McIlroy (északír)
2. csoport: 1. Rose, 2. Westwood, 3. Webb Simpson (amerikai), 4. Hunter Mahan (amerikai)

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik