Asztalitenisz: WTT-tornát nyert a Madarász, Pergel páros!

SZ. M.SZ. M.
Vágólapra másolva!
2021.08.20. 15:11
null
A Pergel Szandra, Madarász Dóra páros a WTT-sorozat első magyar tornagyőztese (Fotó: Dömötör Csaba)
Megszületett az új sorozat, a WTT első magyar tornagyőzelme: a Madarász Dóra, Pergel Szandra páros a döntőben magabiztos játékkal 3:0-ra verte az orosz Olga Vorobjeva, Jana Noskova kettőst.

 

Miután a BOK-csarnokban zajló WTT-verseny utolsó napján az Ecseki Nándor, Madarász Dóra vegyes páros a második helyen zárt, a női páros fináléjában a Madarász Dóra, Pergel Szandra duó révén voltunk érdekeltek. A mérkőzés előtt Madarász úgy nyilatkozott, hogy „a fináléban az első helyen kiemelt orosz Vorobjeva, Noskova kettős ellen az eredményre nem tippelnék, de az biztos, hogy nagyon jó meccset játszunk majd ellenük.”

Nos, válogatott asztaliteniszezőnknek csalódnia kellett, de ennél nagyobb kudarc soha ne érje: a döntő nem volt szoros és igazán jó sem, ám ez nem a mieinken múlt, az oroszok ugyanis képtelenek voltak felvenni Madarász és Pergel ritmusát.

A magyar páros összeszokottabbnak tűnt – ami persze érthető, hiszen már a 2016-os budapesti Eb-n is bronzérmesek lettek –, s meggyőző játékkal három sima szettben győzött, ezzel egyszersmind történelmet is írt, hiszen az idén induló WTT-sorozat első magyar tornagyőzelmét szerezte meg.

S ha ehhez még hozzátesszük az Ecseki Nándor, Madarász Dóra kettős ezüst- és az Ecseki Nándor, Szudi Ádám duó bronzérmét, valamint Póta Georgina negyeddöntős szereplését, kijelenthető, a mieink ennél többet nem nagyon hozhattak volna ki ebből a versenyből.

WTT-SOROZAT, 4. KATEGÓRIA (CONTENDER), BOK-CSARNOK
Férfiak. Páros. Döntő:
Hippler, Ort (német)–Szkacskov, Szidorenko (orosz) 3:1 (3, 7, –6, 7)
Nők. Páros. Döntő: Madarász, Pergel–Vorobjeva, Noskova (orosz) 3:0 (7, 6. 6)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik