Asztalitenisz-vb: újabb két párosunk jutott be a legjobb 32 közé

SZŰCS MIKLÓSSZŰCS MIKLÓS
Vágólapra másolva!
2023.05.21. 15:07
null
Az Anders Lind, Majoros Bence magyar, dán páros bravúros győzelemmel vette az első akadályt (Fotó: ITTF)
A Dél-Afrikában zajló egyéni asztalitenisz-világbajnokság második napján öt magyar érdekeltségű mérkőzést játszanak, ebből négy után ötven százalékos a mérlegünk: a Majoros Bence, Anders Lind magyar, dán férfi és az Ecseki Nándor, Madarász Dóra vegyes páros bejutott a 32 közé – ez szombaton már az Ecseki Nándor, Szudi Ádám és a Póta Georgina, Madarász Dóra kettősnek is sikerült –, egyesben azonban Szudi Ádám és Bálint Bernadett is búcsúzott.

A mieink közül az olimpiai kvalifikációra pályázó Ecseki Nándor, Madarász Dóra vegyes párosunk kezdte mega durbani egyéniasztalitenisz-világbajnokság második napját, s ha már a távolabbi cél Párizs – amihez nagyon kellenek a világranglista-pontok –, győzött is. Az esélyek egyértelműen a mieink mellett szóltak, de egy vb-n néha borul a papírforma, most azonban szerencsére nem így történt: Ecsekiék négy játszmában, mondhatni gond nélkül hozták akötelezőtaz osztrák Alexander Chen, Karoline Mischek duóval szemben.

Vegyes párosunkkal ellentétben Szudi Ádámnak és Bálint Bernadettnek sem volt szerencséjea sorsolásnál, legalábbis ami az első fordulós ellenfelet illeti. A magyar bajnoki címvédő Szudi a csapatban és párosban is Európa-bajnok Marcos Freitas ellen állt asztalhoz, s a negyedik szettet leszámítva megszorítani sem tudta az 57 hellyel előrébb kiemelt 35 éves portugált. Hasonlóan jártBálint Bernadett is, nekiMargarita Peszocka jutott. Az ukránok klasszisa egyesben két Európa-bajnoki ezüstöt és egy bronzot szerzettmár pályafutása során, a kontinens legjobbjai közé tartozik, míg a világranglistán éppen csak a legjobb 200 között, a 197. helyen jegyzett Bálint ettől egyelőre messze van. Az asztalnál látszott iseza különbség, Peszocka simán, nem egészen huszonöt perc alatt lezárta a párharcot.

Hogy a nap eddigimagyar érdekeltségű mérkőzéseit keretbe foglalhassuk, arról a férfi párosoknál Majoros Bence és partnere, Anders Lind gondoskodott: a magyar, dán kooperáció remek játékkal intézte el az argentin Gaston Alto, Horacio Cifuentes duót. Pedig a dél-amerikaiak ebben a számban kifejezetten erősnek számítanak, aférfi párosvilágranglistáján a hetedikek, a világbajnokságon pedig a nyolcadik helyen emelték ki őket, azaz Majoros és Lind sikere nyugodt szívvel bravúrként is elkönyvelhető.Ez egyben azt is jelenti, hogy mind a négy párosunk ott van a legjobb 32 között, szombaton ugyanis az Ecseki Nándor, Szudi Ádám és a Póta Georgina, Madarász Dóra kettős is győzelemmel rajtolt.

A mieink közül már csak Póta Georgina várja, hogyegyesben isbemutatkozhasson Dél-Afrikában az ausztrál Melissa Tapper elleni első fordulós meccsére az esti programban kerül sor.

56. EGYÉNI VILÁGBAJNOKSÁG, DURBAN
Férfiak. Egyes. A 64 közé jutásért:

Freitas (portugál, 50. kiemelt)–Szudi Ádám (107.) 4:0 (4, 8, 5, 10)

Páros. A 32 közé jutásért:
Majoros, Lind (magyar, dán, 31.)–Cifuentes, Alto (argentin, 8.)3:1(7,8, –8,9)

Nők. Egyes. A 64 közé jutásért:
Margarita Peszocka (ukrán, 43.)–Bálint Bernadett (109.)4:0 (9, 8, 9, 5)

Vegyes páros. A 32 közé jutásért:
Ecseki, Madarász (17.)–Chen, Mischek (osztrák, 36.) 3:1 (3, 7, –9, 5)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik