Asztalitenisz: Madarász Dóra ötödször lett a női egyes magyar bajnoka

SZ. M.SZ. M.
Vágólapra másolva!
2023.03.26. 19:10
null
Madarász Dóra büszkén mutatja legújabb „szerzeményét”, a női egyes magyar bajnokának járó kupát (Fotó: MOATSZ)
Női egyesben bejött a papírforma az országos bajnokságon, miután kisebb sérülés miatt visszalépő Póta Georgina távollétében Madarász Dóra szerezte meg az aranyérmet, a 29 éves válogatott játékos női egyesben ötödször lett magyar bajnok. 

A 106. egyéni országos bajnokság utolsó versenyszámának, a női egyesnek a mezőnye már a nevezés alapján sem tűnt áttekinthetetlenül nagynak, a 25 induló enyhén szólva is szerénynek számít, ráadásul a vasárnapi rajtra ez a szám eggyel még csökkent is, ugyanis első számú női játékosunk, Póta Georgina kisebb sérülése miatt nem vállalta a szereplést.

„A felnőtt válogatott keret tagjaitól azt várom, hogy ott legyenek a végelszámolásnál, közöttük dőljön el a bajnoki cím sorsa” – mondta még a kezdés előtt Bátorfi Zoltán szövetségi kapitány, aki nyilván szeretné, ha a jövőben minden kívánsága így teljesülne.

Az eredmények tökéletesen tükrözték a papírformát, a legjobb négy közé a címvédő Nagyváradi Mercédesz, a pénteken vegyes párosban Ecseki Nándorral az oldalán már egy aranyat szerző Madarász Dóra – a törökök elleni csütörtöki Eb-selejtezőn is ők játszottak Póta mellett –, valamint az ugyancsak a kerethez tartozó Hartbrich Leonie és Bálint Bernadett került. A döntőig vezető úton Nagyváradi két, Madarász pedig mindössze egy játszmát vesztett, azaz egyértelműen a két legjobb formában lévő játékos vívta a finálét.

Az aranycsata fordulatos mérkőzést hozott, a címvédő Nagyváradi 2:0-ra elhúzott, ám miután a harmadik játszmát Madarász nagy csatában 12:10-re megnyerte, fordult a kocka és attól kezdve már a világranglistán a 74. helyen álló 29 esztendős Madarász irányított, s 2014, 2017, 2018 és 2020 után ötödször szerezte meg női egyesben a magyar bajnoki címet – egyben két arannyal (egyes, vegyes páros) és egy ezüsttel (női páros) holtversenyben Ecseki Nándorral és Szudi Ádámmal az országos bajnokság legeredményesebb versenyzője lett.

106. egyéni országos bajnokság, Ormai László Asztalitenisz-csarnok
Nők. Egyes.
Elődöntő

Nagyváradi–Hartbrich 4:0 (7, 10, 9, 3)
Madarász–Bálint 4:1 (6, 6, –8, 5, 7)

Döntő
Madarász–Nagyváradi 4:2 (–7, –2, 10, 7, 8, 8)

Országos bajnok: Madarász Dóra (SH-ITB Budaörsi SC), 2. Nagyváradi Mercédesz (TSC Schwabhausen, német), 3. Bálint Bernadett (CSM Victoria Carei, román), és Hartbrich Leonie (SV Böblingen, német)

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik