SZ. M. 2021.05.10 21:01 Frissítve: 2021.05.10 21:19

Asztalitenisz: a Pécs elégedett a sorsolással az Európa-kupában

A PTE-PEAC Kalo-Méh együttese szerdától az Európa-kupa döntő szakaszában szerepel. A varazsdi tornán elkészítették a sorsolást, ez alapján a pécsiek a Szudi Ádámot foglalkoztató osztrák, valamint egy spanyol csapattal kerültek egy csoportba.

 

Demeter Lehel és csapata spanyol és osztrák ellenfelet kapott (Fotó: Tumbász Hédi)

Azok után, hogy a Budaörs női csapata vasárnap Újvidéken ezüstérmet szerzett az Európa-kupában, ezen a héten a férfiakon a sor: a horvátországi Varazsdon 13 együttes részvételével rendezik meg a döntő szakaszt, s a mezőnyben ott lesz a PTE-PEAC együttese is.

„Némi szerencsével ugyan, de a sorozat első fordulójából sikerült továbbjutnunk, így most ott lehetünk a legjobbak között – mondta Ács Pongrác, a magyar bajnoki címvédő szakosztályvezetője. – Nem tartozunk az aranyesélyesek közé, de természetesen szeretnénk minél jobban szerepelni.”

A pécsi alakulatnál sérült és beteg sincs, így a legerősebb összeállításban utazott el Varazsdra, azaz a szerbiai légiós Pető Zsolt mellett Demeter Lehel, Gerold Gábor és Molnár Dávid is bevethető. A szerdán a csoportkörrel rajtoló torna előtt hétfő este elkészítették a sorsolást, a magyar alakulatnak a spanyol Irun Leka Enea Marpex és az osztrák SPG Walter Wels együttesével kell megküzdenie – utóbbi a magyar válogatott Szudi Ádám csapata.

„Elégedettek vagyunk, kaphattunk volna nehezebb sorsolást is, egyáltalán nem verhetetlen ellenfelekkel kell megküzdenünk a továbbjutásért” – mondta Dudás Róbert, a pécsiek edzője. A szerdán kezdődő versenyen a kiírás szerint a csoportok első két helyezettje kvalifikálja magát a legjobb nyolc közé, s onnantól egyenes kieséses rendszerben folytatódik a torna.

2021.09.24 15:15:09

Egyéb egyéni B. D. K.

Valerie Loureda ketrecharcos egyáltalán nem szégyenlős, a képeiért pedig odavannak a követői.

2021.09.20 14:37:07

Egyéb egyéni CSILLAG PÉTER

„A forró húsleves, amelyet kapkodva kell megenni, nekem ez a futballal járó szent hevület.”