S. T. J.
2023.06.10 23:48 Frissítve: 2023.06.12 00:01

Sallai Roland nem foglalkozik a pletykákkal; Exkluzív interjú Erwin Koemannal

A Nemzeti Sport vasárnapi számából ajánljuk:

 

Az utóbbi hetekben, hónapokban több hír jelent meg arról, hogy Sallai Roland az olasz Lazióba igazol, vagy éppen más klubban köt ki. Lapunknak ezzel kapcsolatosan a Freiburg légiósa azt nyilatkozta: „Hogy júliusig mi történik, képtelenség megmondani. Kétségtelen, az idény vége felé jó néhány hír felröppent a jövőmmel kapcsolatban, rendre rövidre zártam a dolgot, mondván, vannak fontosabb teendőim, mint pletykákkal foglalkozni. Most sem gondolkodom ezen, sokkal fontosabb, hogy az előttünk álló két Európa-bajnoki selejtezőn mit játszunk.” A 26 esztendős támadót arról is megkérdeztük: igaz-e a szóbeszéd, hogy biliárdban verhetetlen?

„A Nemzetek Ligájában a négy között vagyunk, és az az elvárás, hogy megnyerjük a kiírást” – mondta a lapunknak exkluzív interjút adó Erwin Koeman. A korábbi magyar szövetségi kapitány jelenleg a holland nemzeti együttest irányító Ronald Koeman, azaz a testvére oldalán dolgozik másodedzőként. Szerinte ez nem jelent problémát, jó a kapcsolatuk a pályán és azon kívül is, gördülékenyen dolgoznak együtt. A magyar válogatottról Erwin Koeman azt mondta, „fantasztikus eredményeket ért el, jó volt látni, ahogy legyőzi Németországot vagy éppen Angliát. Ha összekerülnénk, biztos vagyok benne, hogy küzdelmes mérkőzést játszanánk.”

Június 21-én kezdődik a III. Európai Játékok. Az eseményt felvezető sorozatunk első részében arról is olvashatnak, hogy noha több mint egy évtized eltelt azóta, hogy az Európai Olimpiai Bizottság közgyűlése zöld utat adott az öreg kontinens „olimpiájának”, a kérdésre, van-e létjogosultsága az Európai Játékoknak, még mindig nem egyértelmű a válasz. Idén Krakkó lesz a házigazda, az esemény rangja sportáganként igencsak eltér attól függően, hogy Európa-bajnoki címért, olimpiai kvótákért, kvalifikációs pontokért, vagy „csak” érmekért csatáznak a sportolók. Népes magyar küldöttség utazik Lengyelországba, 180 sportolónk áll rajthoz.

előfizető vagyok, elolvasom a lapot Nincs előfizetésem, digitálisan olvasnám a lapot Előfizetnék a nyomtatott lapra