„Öreg futballisták” anekdotagyűjteménye; Kiprich József már otthon gyógyul

S. T. J.S. T. J.
Vágólapra másolva!
2023.02.03. 23:22
A Nemzeti Sport szombati számából ajánljuk:

• A japán Miura Kazujosi 1986 óta nem áll le, a minap a portugál másodosztályú Oliveirense csapatához szerződött. A Sizuokában született sportember elmondhatja magáról, hogy a sportág másfél százados történetének öt évtizedében is játszott felnőttbajnokságban, hamarabb bemutatkozott első nagy csapatában, mint hogy Lionel Messi meglátta volna a napvilágot, s hat éve a „legidősebben elért élvonalbeli gól” kategóriában megelőzte a legendás Stanley Matthewst (a Stoke City nagy öregje 50 évesen és 5 naposan szerezte az utolsó gólját). Története nyomán elmerültünk az „öreg futballisták” anekdotagyűjteményében – a magyar élvonal csúcstartója a 48 évesen bajnoki mérkőzést játszó Veréb György.
• A japán Miura Kazujosi 1986 óta nem áll le, a minap a portugál másodosztályú Oliveirense csapatához szerződött.
A Sizuokában született sportember elmondhatja magáról, hogy a sportág másfél százados történetének öt évtizedében is játszott felnőttbajnokságban, hamarabb bemutatkozott első nagy csapatában, mint hogy Lionel Messi meglátta volna a napvilágot, s hat éve a „legidősebben elért élvonalbeli gól” kategóriában megelőzte a legendás Stanley Matthewst (a Stoke City nagy öregje 50 évesen és 5 naposan szerezte az utolsó gólját). Története nyomán elmerültünk az „öreg futballisták” anekdotagyűjteményében – a magyar élvonal csúcstartója a 48 évesen bajnoki mérkőzést játszó Veréb György.

• A férfi kosárlabda-élvonalba múlt nyáron visszajutó Budapesti Honvédot sokan féltették, hogy csak átszállójegyet vált az NB I-be, főleg, mert zömében fiatal magyarokkal, fiatal magyar edzővel (Baksa Szabolcs) és mindössze egy légióssal, a bosnyák Stefan Mijoviccsal vágott neki az idénynek. Az azóta eltelt négy hónap alatt a csapat – amely időközben az amerikai Taz Shermant, másfél hete pedig honfitársát, Isaiah Crawleyt szerződtette – öt meccsen győzött 13 vereség mellett, és több alkalommal a legjobbakat is megszorította. Báder Márton, a Honvéd szakmai igazgatója lapunknak azt mondta, a legnehezebb időszak csak ezután jön, de eddig elégedett, ott tartanak, ahol egy újoncnak tartania kell.

• Huszonegy évig tartó profi pályafutása során voltak kisebb sérülései, de nagy baj nem érte. Tavaly év végén azonban Kiprich József otthonában csúszott el a lépcsőn – az eredmény combnyak- és könyöktörés… A Tatabánya és a Feyenoord legendája hosszú időt töltött kórházban, ám szerencsére már otthon gyógyul, s ami szintén fontos, a jelek szerint nem szenvedett maradandó sérülést. Igaz, egyelőre nem tudja folytatni az edzősködést a megyei első osztályban szereplő Vértesszőlősnél, ahogy lapunknak elmondta: járókeretre támaszkodva nem lehet tréninget vezetni… Úgy beszélték meg, nyáron visszatérnek erre a kérdésre. Interjúnk a korábbi 70-szeres válogatott labdarúgóval Képes Sport mellékletünkben.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik