Formula–E: Buemi a pole-ban az első rijádi időmérőn

Vágólapra másolva!
2023.01.27. 15:37
null
Buemi hosszú idő után tért vissza az élre (Fotó: DPPI)
Sébastien Buemi szerezte meg a pole pozíciót a Formula–E szaúdi fordulójának pénteki időmérőjén Rijádban. Mögötte Jake Hughes és Sam Bird egészítette ki az első hármast.

 

 

 

Egy szabad hétvége után folytatódott a bajnokság, a mezőny Mexikóváros után Rijád felé vette az irányt, ahol dupla fordulót rendeznek. A csütörtöki első szabadedzésen Sam Bird 1:10.402-es körrel zárt az élen, előnye 84 ezred volt Jean-Éric Vergne előtt, míg a harmadik Mitch Evans hátránya már több mint három tized volt. A nyitó versenyen győzedelmeskedő Jake Dennis a tizedik lett, miközben az első 18 helyezettet kevesebb mint egy másodperc választotta el egymástól.

A pénteki második gyakorlásra aztán még inkább összerázódott a mezőny, hiszen az első és a huszadik között mindössze 976 ezred volt a különbség. A vezetést az ötödik hellyel nyitó Dan TIcktum vette át, mögé Sébastien Buemi és Evans zárkózott fel az első hármasban. Bird az ötödik, míg Dennis a kilencedik pozícióból várhatta a folytatást.

Az időmérőn az A-csoportból Jake Hughes, Oliver Rowland, Ticktum és Lucas di Grassi, míg a B-ből Bird, Buemi, Evans és René Rast jutott tovább a negyeddöntőbe. Először Ticktum és Rowland csapott össze, közülük a brit futott gyorsabb kört, majd Di Grassi és Hughes párharca következett. Kettejük közül a brit ért el jobb időt, míg Buemi és Rowland csatájából a svájci került ki győztesen. Utoljára Bird és Rast mérhette össze a tudását, végül az utóbbi kvalifikálta magát az elődöntőbe.

Először Ticktum és Hughes, majd Buemi és Bird küzdhetett meg a továbbjutásért, előbbi csatából a mclarenes, míg az utóbbiból az Envision-versenyzője menetelt tovább a döntőbe.

 

A fináléban tehát Hughes és Buemi harcolhatott a pole pozícióért, kettejük közül a svájci bizonyult a leggyorsabbnak, így ő várhatja az élről a piros lámpák kialvását az első futamon. Mellőle Hughes rajtolhat, míg a második sorban Bird és Ticktum foglalhat helyet. Az első tízes sorát Rast, Evans, Di Grassi, Rowland, Pascal Wehrlein és Nick Cassidy egészítette ki.

Folytatás 18 órakor a versennyel.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik