Centenáriumát ünnepelte a Budaörsi Sport Club

Vágólapra másolva!
2024.05.24. 22:29
Nagyszabású sportnappal és gálavacsorával ünnepelte pénteken alapításának 100. évfordulóját a Budaörsi Sport Club.

Az esti ünnepségen Fábián László, a Magyar Olimpiai Bizottság főtitkára a 129 éves MOB nevében köszöntötte a 100 éves klubot és kiemelte: az egyesület immár több cikluson keresztül ad olimpikonokat a magyar csapatba, ez szerinte bizonyítja, hogy az egyesületben remek szakmai munka folyik.

Somlyó Gergely, a Budaörsi Sport Club elnöke a közösség erejéről beszélt, amely szerinte a „mai rohanó világban” egyre nagyobb érték. Elmondta, hogy szakosztályaikban összesen 490-en sportolnak – idén várhatóan elérik az 500-as igazolt versenyzői létszámot –, de programjaikon keresztül kétezer budaörsit érnek el rendszeresen.

Az ünnepség keretében köszöntötték azt a négy sportolót – az asztaliteniszező Madarász Dórát és Póta Georginát, valamint a dzsúdós Ungvári Attilát és a teniszező Udvardy Pannát –, akik már kiharcolták a párizsi olimpiai szereplés jogát, illetve még reális eséllyel küzdenek az indulás jogáért. A kerek évfordulóra 200 oldalas könyv és film is készült a Budaörsi Sport Clubról, mindkét alkotást pénteken este mutatták be, s minden klubtag kapott belőlük egy-egy példányt.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik