Thai boksz: szombaton újra Gewiss-gála lesz Debrecenben

Vágólapra másolva!
2024.04.19. 14:16
Kertész Sándor magyar bajnokként száll ringbe (Fotó: debsport.com)
Szombaton a debreceni Lovardában rendezik meg a II. Gewiss Thai Boksz Nemzetközi Gálát, amelyen többek között a magyar bajnok és a tavalyi gála főmérkőzésének győztese, a magyar bajnok Kertész Sándor is ringbe lép, ám lesz rangos női nemzetközi mérkőzés és a hazai harcosok mellett angol, román és cseh sportolók is megküzdenek egymással.

 

Szombaton délután 22 harcos méri össze erejét a Lovardában felállított ringben. Ahogy előző évben is, a főmérkőzést ismét Kertész Sándor vívja, aki a Star Gym kiválóságával, Koszorús Bálinttal küzd meg a kötelek között. Egy nemzetközi összecsapásnak is szemtanúi lehetünk, ugyanis Ellie Harber (Egyesült Királyság) a The Knowlesy Academy harcosa és Veronika Matzkeova (Csehország) az X-Gym Praha versenyzője mérkőzik meg egymással muay thai szabályrendszerben. A küzdelemnek komoly tétje van, az első alkalommal kiírt Gewiss muay thai bajnoki övért folyik a címmérkőzés.

A szervezők jótékony célt is találtak a gálának, gyűjtést rendeznek az izomsorvadásos betegségben szenvedő Beninek, akinek életminőségét egy az Egyesült Államokban elérhető terápiás kezeléssel lehetne javítani, ám ennek költségei nagyon magasak.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik