Péni István: Ennél már csak úgy lett volna szebb a nap, ha aranyérmet nyerek

PUSZTAI VIOLAPUSZTAI VIOLA
Vágólapra másolva!
2024.03.01. 18:58
null
Péni István megmutatta, az ezüstéremnek is nagyon lehet örülni, főleg ha az olimpiai kvótával jár együtt. Utóbbiért állt a lőállásba a Győrben zajló légfegyveres Európa-bajnokságon, ezért is volt felhőtlen az öröme a nap végén.

„Fantasztikusan érzem magam, ennél már csak úgy lett volna szebb a nap, ha aranyérmet nyerek – de a kvótáért jöttünk. Persze nem szerettem volna ott megállni, végig akartam lőni, és kimakszoltam a döntőt. Nagyon örülök az ezüstéremnek is” – mondta az NSO Tv-nek az éremátadás után.

Videónkban arról is beszél, hogyan versenyzett annak tudatában, hogy a döntő közepén bemondták a helyszínen, megvan a párizsi kvótája. Továbbá azt is elmondja, milyen lelkiállapotban érkezett a győri Eb-re, és a következő hónapok nyugalommal vagy inkább izgalommal telnek-e számára. 

Mészáros Eszternek kiválóan sikerült az alapverseny, hiszen 633.9 körös egyéni csúccsal jutott be a döntőbe, ott viszont a 6. helye nem volt elég a párizsi olimpiai kvótához. 

„Kicsit csalódott vagyok a döntő miatt, de nincs még minden veszve. Az alapverseny azt mutatta, nagyon jó volt a felkészülés, és legközelebb is képes leszek hasonló teljesítményre. Több lehetőségem is van még a kvótaszerzésre, bizakodok” – mondta az NSO Tv-nek a döntő után. 

Videónkban részletesen is beszél arról, mi történt vele a döntőben, és mennyire volt más számára ez az Eb, hogy Győrben rendezték.

 

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik