Torna: Simone Biles győztes visszatérése több mint két év után

Vágólapra másolva!
2023.08.06. 11:38
null
Győzelemmel tért vissza Simone Biles (Fotó: Getty Images)
Több mint két év után szombaton győztesen tért vissza Simone Biles, minden idők egyik legsikeresebb tornásza.

A 26 éves sztár 59,100 ponttal diadalmaskodott egyéni összetettben a Chicago melletti Hoffman Estates-ben rendezett US Classic elnevezésű viadalon. Teljesítményéről mindent elárul, hogy öt ponttal előzte meg a második Leanne Wongot. A négyszeres olimpiai és 19-szeres világbajnok sportoló négy számból háromban a legjobb teljesítményt nyújtotta, az egész esemény legmagasabb pontszámát is ő kapta az ugrásban bemutatott gyakorlatára.

„Elégedett vagyok azzal, ahol tartok mentálisan és fizikálisan egyaránt. Persze van néhány dolog, amin dolgoznom kell, de ez elsőre nagyon jó volt. Meg is lepődtem” – mondta Biles, aki a 2021-es, tokiói olimpia, azaz 732 nap után versenyzett újra.

A 2016-os, riói játékok egyik hőse – csapatban, egyéni összetettben, ugrásban és talajon nyert, gerendán pedig harmadik volt – a japán fővárosban nagy esélyesként indult, ám mentális okok miatt menet közben visszalépett a csapatversenytől. Később gerendán bronzérmes lett, de azóta nem indult versenyen. Bilest saját bevallása szerint lelkileg megviselte, hogy korábban a hírek az őt és több társát szexuálisan zaklató Larry Nassarról szóltak.

A jövő évi, párizsi olimpiára selejtező vb-nek Antwerpen ad otthont szeptember 30. és október 8. között.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik