MOKSZ: fegyelmi eljárást indítanak Sebestyén Júlia ellen

Vágólapra másolva!
2023.05.04. 21:38
null
Sebestyén Júlia ellen eljárás indult (Fotó: Micheller Szilvia, archív)
A Magyar Országos Korcsolyázó Szövetség (MOKSZ) fegyelmi eljárást indított Sebestyén Júlia edzővel szemben, miután a szülők egy csoportja szerint az Európa-bajnok lelkileg és fizikailag is bántalmazta gyermekeiket – írta meg az Index. 

„Tisztelt címzettek,a MOKSZ Etikai és Fegyelmi Bizottságának nevében tájékoztatom Önöket, hogy a mai nappal fegyelmi eljárás megindításáról döntöttem Gór-Sebestyén Júliával szemben” – olvasható a többek között az Indexhez is eljuttatott levélben, amit a Magyar Országos Korcsolyázó Szövetség küldött válaszul azoknak a szülőknek, akik korábban a MOKSZ etikai bizottsága előtt eljárást akartak indítani Gór-Sebestyén Júliával, az SKSE edzőjével szemben.A levélben szó esik arról is, hogy a kiskorú érintetteket is meghallgatják az ügyben.

Mint ismert: szerda este szezonértékelő ülést tartott a MOKSZ elnöksége, amely többek között személyi kérdésekről is döntött. Kiderült, hogy közös megegyezéssel megszűnt Vardanjan Gurgen műkorcsolya ágazati sportigazgató megbízatása, továbbá a gyorskorcsolya ágazat vezetője, Telegdi Attila saját kérésére távozott.

Április 19-én beszámoltunk arról, hogy a MOKSZ-t számos kritika éri a külföldi műkorcsolyázók szerepeltetése miatt: az idei felnőtt és junior-világbajnokságon, valamint felnőtt Eb-n a magyar válogatott tíz indulójából kilenc nem magyar volt. Váradi Orsolya ügyvezető igazgató akkor azt mondta, a szezon végén az elnökség értékeli a helyzetet.

Az egyetlen magyar felnőtt férfiválogatott versenyző,Berei Mózes levelére ugyanekkor derült fény. Azt írta, miután megromlott a kapcsolata edzőjével, Sebestyén Júliával, a korábbi mestereivel szeretett volna dolgozni a dél-tiroli Egnában, de Vardanjan Gurgennel is összetűzésbe került.

Az Index a MOKSZ levele után megkereste Bereit, aki nyilatkozott az ügyben: „Sajnos a dolgokat nagyon gyorsan lehet tönkretenni, és lassan megjavítani, de most úgy gondolom, a jó úton járunk. Sok sportolótársamon, köztük magamon is látom, hogyan tett minket mentálisan tönkre Vardanjan és Sebestyén. Megvolt az a szerencsém, hogy külföldön edzettem, de azok a versenyzők, akik itthon a MOKSZ-tól függenek, nem mernek megszólalni, mert mindenki be van fenyítve.”

„Gurgen Vardanjan egy csettintésre bármit megtehetett a sportolókkal. Sok más társammal beszéltem, mindenki örül ennek a hírnek, és mindenki tudta, mi a helyzet a szövetség háza táján. Nem azért váltottam volna országot, mert honosított vetélytársakat kaptam. Hanem a lelki terror miatt, amiben Vardanjan engem és a társaimat tartott.”

„Én is írtam a MOKSZ etikai bizottságának egy levelet a személyes tapasztalataimmal. Volt, akit Sebestyén erősen megfélemlített, volt olyan, akivel nagyon durván bánt. Engem nem bántalmazott fizikailag, de sosem hallgatott meg senkit, semmilyen kérés vagy sérelem nem érdekelte. Vardanjantól sem védett meg minket soha. Ezzel a döntéssel, úgy érzem, megint jó magyarnak lenni, és külföldön is büszke lehetek rá. Mert sajnos az elmúlt években bármilyen országban versenyeztem, mindenhol tudták, hogy mi a helyzet a magyar korcsolyasportban. Nem voltunk népszerűek külföldön, akár Vardanjan, akár Sebestyén miatt.”

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik