UFC: elképesztő, három világbajnokot vertek meg a ketrecben

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2017.11.05. 10:42
null
Georges St-Pierre győzelemmel tért vissza a ketrecbe (Fotó: BBC Sport/Twitter)<br />
Érdekes, küzdősportos estét tartottak szombaton New Yorkban, mert miközben a „Nagy Almában” rendezték meg Deontay Wilder nehézsúlyú, világbajnoki bokszmeccsét, a város egy másik csarnokában, nevezetesen a Madison Square Gardenben a világ első számú MMA-szervezete, a mérkőzéseket nyolcszög alakú ketrecben rendező UFC adott otthont a soron következő gálájának (UFC 217), amelyen három világbajnokot is megfosztottak az övétől!

 

A UFC 217-en három címmeccset rendeztek, és mindhárom összecsapás a kihívó sikerével zárult.

A sort az amerikai Rose Namajunas kezdte a hölgyek szalmasúlyú vb-címmeccsén: az első menetben, három perc alatt győzte le TKO-val, egy erős, pontos balhorognak köszönhetően az eddigi 14 meccsét veretlenül megvívó lengyel világbajnokot, Joanna Jedrzejczyket.

Ezután a férfiaknál az amerikai T. J. Dillashaw verte meg, szintén egy tiszta ütésnek köszönhetően, 2. menetes KO-val honfitársát, a harmatsúly eddig veretlen világbajnokát, Cody Garbrandtot.

A gála főmeccsén a ketrecbe 2013 után visszatérő, a váltósúly korábbi királyából (világbajnokként vonult vissza négy éve, címéről lemondott) középsúlyú, világbajnoki kihívóvá elő lépő, 36 éves kanadai Georges St-Pierre találkozott a címvédő angol Michael Bispinggel, akit meglehetősen véres meccsen, a harmadik menetben fojtással győzött le.

Namajunas–Jedrzejczyk

 

T. J. Dillashaw–Cody Garbrandt

 

St-Pierre–Bisping


 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik