Úszás: Széchy és Gyárfás elismerése a Hall of Fame gáláján

Vágólapra másolva!
2010.05.09. 14:43
Közép-európai idő szerint vasárnap virradóra az amerikai Fort Lauderdale-ben rendezték meg az úszó Hírességek Csarnokának (Hall of Fame) hagyományos gáláját, amelynek keretében a sportág legnagyobbjait iktatják be a halhatatlanok közé. Az idei ünnepségen kettős magyar érdekeltség is volt.

A nyolc új beiktatott között posztumusz elismerésben részesült minden idők egyik legeredményesebb úszóedzője, Széchy Tamás; míg Gyárfás Tamás, a Magyar Úszószövetség elnöke, a FINA Büro tagja és a LEN alelnöke a nemzetközi és az európai szövetség magazinjának főszerkesztőjeként vívott ki elismerést. Az évente egy újságírónak megítélt Al Schoenfield Médiadíjat az veheti át, aki a legtöbbet tette a sportág nemzetközi népszerűsítéséért.

A 46. alkalommal megrendezett gála rangját fémjelzi, hogy a két úszólegenda, Donna de Varona és Rowdy Gaines konferált, és a hatalmas bálteremben zajló, az Oscar-díjátadók hangulatát idéző 400 fős vacsorán megjelent a tizennégyszeres olimpiai bajnok Michael Phelps, az amerikai úszók legendás szövetségi kapitánya, Mark Schubert, valamint a minden idők legnagyobb műugrójának tartott Greg Louganis.

 A DÍJAZOTTAK NÉVSORA 2010-BEN
Halhatatlanok
Franziska van Almsick (német) – úszó
Paul Asmuth (amerikai) – hosszútávúszó
Brooke Bennett (amerikai) – úszó
* Larry Griswold (amerikai) – műugró
Marija Kiszeljeva (orosz) – szinkronúszó
Cornel Marculescu (román) – FINA ügyvezető igazgató
Kevin Murphy (brit) – hosszútávúszó
Murray Stephens (amerikai) – edző
* Széchy Tamás – edző
Petria Thomas (ausztrál) – úszó
* Teofilo Yldefonso (fülöp-szigeteki) – úszó
Al Schoenfield Media Award
Gyárfás Tamás 
Aranymedál
Guy Harvey (jamaicai) – festő
(* – posztumusz)

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik