B. D. K. 2021.10.19 20:49 Frissítve: 2021.10.20 16:25

E-sport: a FIFA szakított az EA Sportsszal

Mint arról beszámoltunk, az EA Sports átnevezheti a FIFA-videojátékot, mivel a FIFA emelné a díjakat és szabályozná is az EA-t. Most a FIFA közleményében azt írta, újraértékelik megközelítésüket az e-sport és a játékipar felé.

Ennyi volna? (Fotó: EA Sports)

 

Mint ismert, négyévente nagyjából egymilliárd dollárt akar a FIFA, ráadásul limitálni is szeretné az EA bevételszerzését, amit a játékból keres. Ez persze nem tetszett az EA-nek.

„A jövőben fontolóra vesszük az EA Sports-futballjátékok átnevezésének lehetőségét. Jobban megvizsgáljuk a FIFA-val kötött névhasználati jogunkat, ami az összes többi megegyezésünktől különbözik” – állt az EA Sports két héttel ezelőtti közleményében. Az EA egyébként már levédette az „EA Sports FC” nevet, mivel a FIFA emelné a díjat, amit az EA a név használatáért fizet.

A FIFA most arról számolt be, hogy új irányt vettek: nemcsak az EA Sports berkein belül lesz elérhető a nevük, hanem azon kívül is, hogy a labdarúgás rajongóinak több élményt nyújthassanak – persze ennek hátterében egyértelműen a pénz áll.

„A videojáték és az e-sport a világ leggyorsabban növekvő média megjelenései a Földön, ezért nagyon fontos a FIFA-nak és érdekeltjeinek, hogy maximálisan kihasználják a benne rejlő lehetőségeket a futball és videojáték szerelmeseinek érdekében.”

A becslések szerint az EA két milliárd dollárt köszönhet évente a játéknak – olvasható a frontofficesports.comon.

„A FIFA optimista és izgatott a sportág virtuális jövője miatt és számunkra nyilvánvaló, ezt úgy lehet megvalósítani, hogy a jogok nem csak egy partner birtokában vannak. A tech- és a mobilvállalatok már most is aktívan versenyeznek a FIFA-val való kapcsolatért, a platformjainkért és a globális versenysorozatainkért.”

Az EA még nem reagált a közleményre.

2021.11.22 11:37:52

E-Sport nemzetisport.hu

November 14-24. között két játék hazai és nemzetközi játékosai találkoznak egymással Budapesten. (x)

2021.06.03 21:00:42

E-Sport K. B.

A döntő párharcban 1–1-es döntetlen után 3–0-ra legyőzte a F1 Hungary Liga FC-t.

2021.03.02 15:19:40

E-Sport nemzetisport.hu

A 14 és 40 év közötti korosztály jelentkezését várják – a versenyek élőben, illetve felvételről az NSO-n és televíziós csatornákon is láthatóak lesznek. (x)

2021.01.22 17:47:46

E-Sport KOCSMÁR-TÓTH ISTVÁN

Az Alfa Romeo kötelékébe tartozó Bereznay Dániellel karrierjéről, no meg Hamiltonról, Räikkönenről és Mick Schumacherről is beszélgettünk.