E-sport: jövőre már nem FIFA néven fog polcokra kerülni a legnépszerűbb futballjáték

Cs. B.Cs. B.
Vágólapra másolva!
2022.05.10. 22:27
null
Jövőre már nem FIFA néven fog polcokra kerülni a legnépszerűbb futballjáték (Fotó: Getty Images)
30 év után jövőre véget ér a Nemzetközi Labdarúgó-szövetség (FIFA) és a videojáték-ipar vezető cége, az Electronic Arts együttműködése. Utóbbi bejelentette, hogy 2023-tól nem FIFA, hanem EA Sports FC címmel fogja kiadni a nagy népszerűségnek örvendő futballjátékát – számolt be róla a BBC.

 

A Nemzetközi Labdarúgó-szövetség (FIFA) a közleményében tudatta, hogy idén még lehetőséget biztosít az amerikai vállalatnak arra, hogy FIFA 23 címen publikálja a játékát, de utána – egy másik kiadóval együttműködve – saját számítógépes játékot fog kiadni FIFA néven.

ƒ„Biztosíthatom önöket, hogy az egyetlen hiteles, valódi játék, amely FIFA névvel rendelkezik, a legjobb lesz a játékosok és a futballrajongók számára. A FIFA név az egyetlen globális, eredeti cím – FIFA 23, FIFA 24, FIFA 25, FIFA 26 és így tovább. A FIFA neve állandó, és örökre a legjobb marad” – mondta a nemzetközi szövetség elnöke, Gianni Infantino.

A FIFA-sorozat a játéktörténelem egyik legjövedelmezőbb brandje, de az EA ügyvezetője, Andrew Wilson szerint a licenc nem hoz annyi profitot a kiadónak, mint amennyibe a folyamatos megújítása kerül. A New York Times úgy tudja, hogy a szövetség az eddigi évi 150 millió dollár legalább kétszeresét kérte az EA-től.

Az EA Sports 1993-ban készítette el az első FIFA-játékot, és azóta is ő irányítja a franchise-t.

A videojáték-fejlesztő cég közleményében az áll, hogy „az EA Sports FC bevezetése nem lesz hatással semelyik jelenlegi EA Sports focijátékra."

A legtöbb klub és játékos feltehetőleg továbbra is játszható lesz, hiszen az EA külön licencszerződéseket kötött a csapatokkal és ligák többségével – ezen 2020-ban ki is fakadt Zlatan Ibrahimovic.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik