Szabad a pálya a teljesítménytúrákhoz

Nagy ZsoltNagy Zsolt
Vágólapra másolva!
2020.06.11. 16:54
Szinte valamennyi akadály elhárult a szabadban, természetben rendezendő események elől, vagyis most már egészen nyugodtan kiválaszthatjuk és tervezhetjük a számunkra szimpatikusakat.

Az elmúlt hónapokban a csupasport.hu többször is foglalkozott a hazai teljesítménytúrázás helyzetével, és örömmel jelenthetjük, a jelenlegi állás szerint ismét szabadon szervezhetők teljesítménytúrák, indulóként pedig nyugodtan részt vehetünk rajtuk. A pontos szabályrendszerről az Magyar Természetjáró-szövetség weboldalán található információ, amely szerint:

a megfelelő egészségvédelmi intézkedések betartása mellett már nézők részvételével is megrendezhető a teljes időtartamában szabadtéri túra és teljesítménytúra.

Az MTSZ tájékoztatott továbbá, hogy a teljesítménytúrát teljes időtartama alatt fallal körülhatárolt, fedett épületen kívül kell lebonyolítani. A rajtoltatás és érkeztetés, az ellenőrzőpontok működtetése és az esetleges büféellátás szintén kizárólag szabadtéri körülmények között valósítható meg.

Amennyiben a rendezvényre nézők is kilátogatnak, a másfél méteres távolság betartása közöttük is kötelező. Elvárás továbbá, hogy egyén és közösség együttes érdekében a túraprogramokon csak tünet- és panaszmentes személyek vegyenek részt.

A nyáron és az év hátralévő részében induló teljesítménytúrákat ide kattintva lehet átböngészni. A szimpatikus rendezvényt ugyanakkor a továbbra is fennálló kisebb bizonytalanság miatt ne vegyük készpénznek, mielőtt elindulnánk vagy leadnánk a nevezésünket, vegyük fel a kapcsolatot a szervezőkkel vagy ellenőrizzük a túra közösségi oldalán/weboldalán, hogy valóban megtartják-e a túrát.

CSAK EGY KATTINTÁS, ÉS MÁRIS BÖNGÉSZHETI CÍMLAPUNKAT: ÖTVEN-HATVAN CIKK, FOLYAMATOSAN FRISSÜLŐ TARTALOM!

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik