Az év legnagyobb bringás pillanatai

Márványkövi FerencMárványkövi Ferenc
Vágólapra másolva!
2020.01.01. 19:43
Túlzás lenne állítani, hogy a hazai kerékpársport világraszóló sikereket ért el tavaly, ám akadt egy-egy nagyszerű és emlékezetes pillanat, amelyet érdemes felidéznünk, és amelyre örömmel emlékezünk vissza.

A fiatal tehetség az egyik olimpiai kerékpáros-versenyszámban, a BMX szabadstílusban élete legjobb Európa-kupa-szereplését nyújtotta, hiszen a nyáron az Extrém sportok nemzetközi fesztiváljának chateauroux-i állomásán a 14. helyen végzett, ami az erős nemzetközi mezőnyt tekintve kiemelkedő teljesítmény. A 22 éves BMX-es, aki szó szerint az olimpiára hajt, augusztus végén magyar bajnok lett, majd néhány nappal később elindult az Utcai sportok világjátékán is, ahol nem tudta beverekedni magát a legjobb 24 versenyző közé. Egyedüli magyarként részt vett a szakág világkupa-sorozatának idei utolsó, csengtui állomásán is.

Jóllehet a 33 éves versenyző jó ideje az Egyesült Államokban él, nem tett le róla, hogy a nyári olimpiai játékokon magyar színekben induljon el. A honi szakág szempontjából óriási sikernek tekinthető, hogy egyedüli magyarként bejutott a legjobb 24 közé a hazai rendezésű Utcai sportok világjátékán, amelyen a világ BMX-krémje képviseltette magát. A 2019-es teljesítményét a csengtui világbajnokságon az elitmezőnyben elért 42. helyével fejelte meg, ennél már csak jobb jöhet. A versenyző a 2024-es nyári olimpiai részvételt célozta meg.

Vas Kata Blankához hasonlóan Dina Márton is több szakágban remekel. Az augusztus végén Mont Sainte-Anne-ban rendezett hegyikerékpáros-vb-n 31. lett az XCO-ban a férfiak elitmezőnyében, ami felülmúlta a várakozásokat. Sajnos az angliai országúti vb-szereplése más miatt marad emlékezetes: jóllehet hat év után újra magyar vb-részvételnek örülhettünk, a „visszatérés” örömének egy kísérőautó vetett véget, amely majdnem maga alá gyűrte a 23 éves bringást, aki így feladni kényszerült a versenyt. Ám Dina Mártonnak 2019-ben sikerben is volt része: a februári törökországi Grand Prix-n 3., a júniusi Tour de Hongrie-n 2. lett.

CSAK EGY KATTINTÁS, ÉS MÁRIS BÖNGÉSZHETI CÍMLAPUNKAT: ÖTVEN-HATVAN CIKK, FOLYAMATOSAN FRISSÜLŐ TARTALOM!

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik