Pannonbajor szemmel

benfica | 2016.04.05. | 00:02 | nemzetisport.hu

Nagycsapatokkal játszani nem csak azért jó, mert színt visz a néha már unalmassá váló portugál ellenfelek tarkította napokba, hanem azért is, mert alkalmunk van lehetőségeket boncolgatni a szurkolóikkal. Jelen esetben a lehető legautentikusabb forrás jött velünk szembe – hiszen Basti, a híres Pannonbajor weboldal szerkesztője keresett meg minket, az eredmény pedig egy oda-vissza kérdezz-felelek lett. Ezúton is köszönöm Bastinak a lehetőséget és a korrekt együttműködést.


Hirdetés

1.      Az edzők általában lefutják a kötelező köröket és körbeudvarolják egymást, elmondva, hogy itt már nincs gyenge csapat, senkit sem szabad lebecsülni stb. Ez viszont aligha őszinte minden esetben. Őszintén, te magad mennyire tartasz a Benficától (ha tartasz egyáltalán) és mit vársz az összecsapástól?

Alapesetben az ember nyugodtabban várná ezt a negyeddöntőt, mint a Juve elleni korábbi meccset, viszont, ahogy egyre több információt és nyilatkozatot hallok a Benficáról, úgy leszek egyre bizonytalanabb. Plusz a Benfica teljes egészében a sötét ló szerepét tölti be és talán emiatt is tarthatunk tőle a leginkább. A meglepetés faktor erősen jelen van. Egy Bayern-drukker manapság már senki ellen nem lehet nyugodt.

2.      A Bayern legnagyobb sztárjait szerintem senkinek nem kell külön bemutatni, aki valamennyire is konyít a focihoz. Viszont kik azok a kevésbé ismert nevek, akikre felhívnád a Benfica drukkerek figyelmét?

Nos, itt még a kevésbé ismert nevek is elég ismertek. De a kérdésre válaszolva a fiatalokra lesz érdemes figyelni. Coman és Douglas Costa a szélen az új generáció, az új lendület képviselői. Nem véletlenül ők adták a Zebrák elleni feltámadás gólpasszait. Illetve ott van még Kimmich, akit a 'nembayernesek' csak a Juve elleni hibájáról ismernek, miközben az egyik legérettebb és higgadtabb fiatal védekező játékos, akit valaha láttam a bajor mezben.

3.      Jómagam egyedül a Juventus elleni oda-vissza meccseteket láttam, de ha végiggörgetem az idei (2015-16-os) eredményeiteket, akkor elég meggyőző az összkép. Volt, hogy gyengén játszottatok és nem voltál elégedett a csapattal? Van gyengepontotok idén?

Nem is kevés. Az ősz pazar volt, azzal a formával egyértelmű lenne a döntő idén. December óta viszont kicsit megbicsaklott a forma, aztán jöttek sorban a sérülések (kidőlt a komplett középső védelem), s azóta rapszodikus a teljesítmény. A Juve elleni párharc forgatókönyve tökéletes jellemzése a csapat jelenlegi lényegének. Bárkinek tudunk gólt lőni, de bármikor össze is tudunk omlani, hogy aztán visszakaparjuk magunkat.

1-10-es skálán hányas számmal illetnéd a Benficát? Szerinted hányadik helyen végezne a Benfica, ha a Bundesligában indulna?

Míg nem láttam őket élőben, nem szívesen értékelek. Előzetesen 7-est mondanék. A Bundesligában pedig a 3-4 helyet.

4.      Mennyire vagy elégedett Pep Guardiolával? Hasonlít a csapatotok játéka Pep egykori Barcájára? Erősebbek vagytok idén, mint tavaly?

Pep nem hozta azt amit vártak(am) tőle, ennek okairól lehetne hosszasan vitázni. Ha nem nyer BL-t, akkor bukásként lesz elkönyvelve a müncheni projektje, ez egy ilyen business, és ezt ő is tudja. Ennek ellenére a csapat sok újat tanult alatta, igen látványos támadócsapatot faragott a Bayernből, amit személy szerint szívesen nézek. Ezek viszont olyan pozitív dolgok, amit „nem menő" megemlíteni vele kapcsolatban, mivel Guardiola valós megítélését a Bayern-szurkolók nem kevés részének érzelmi alapú, néha nevetséges túlzásokba átcsapó utálata teljesen ellehetetleníti.

5.      Idestova összesen 6 alkalommal találkoztunk az európai porondon (utoljára 1982-ben). A mérleg 4 Bayern győzelem és két döntetlen. A hazai meccseiteken mindig legalább 3 góllal jobbak voltatok. Most is ez lenne a realitás?

Meglátjuk. Ha korán gólt találunk és olyan napja van a csapatnak, illetve az ellenfél nem olasz :) , akkor könnyedén kijöhet egy nagyobb arányú győzelem is. Az Arsenal is benézett már itt egy nagyobb csomagot. A kapott gólok száma nem feltétlenül tükrözi a csapat erősségét, itt egy nyögvenyelős 1:0-nak is ugyanekkora az esélye.

6.      Van-e/vannak-e olyan játékosa/játékosai a Benficának, akit szívesen látnál a Bayern keretében? Ha igen, ki/kik az/azok?

A Sanches gyereket nagyon dicsérik, de őszintén erre csak a visszavágó után tudnék válaszolni, ha magam is láttam a játékosokat játszani.

7.      Ha muszáj lenne legalább 30.000 forintot tenned a meccsre, mire tippelnél?

Mivel szerencsétlenséget hozok az adott csapatra, így a Benfica győzelmére tennék. :)

Ha arra kérsz, hogy tippeljek eredményt, akkor 3:1-t mondanék.

Mégegyszer köszönjük Bastinak az együttműködést, és minden pannonbajornak jó szurkolást kívánunk holnapra!

www.fcbayernmunchen.hu

benfica

Címkék

Friss kommentek

Blogarchívum