Nem volt az olyan régen

benfica | 2014.09.30. | 20:09

Nem volt az olyan régen, amikor a Leverkusent elintéztük az El-ben oda-vissza. Pedig akkor is ismert volt, hogy egy gyors, támadó focit játszó csapattal...


Hirdetés

Nem volt az olyan régen, amikor a Leverkusent elintéztük az El-ben oda-vissza. Pedig akkor is ismert volt, hogy egy gyors, támadó focit játszó csapattal van dolgunk, mégis erőt tudtunk mutatni. Ha akkor sikerült, most is sikerülnie kell!

Először picit megijedtünk, bevallom, hisz a gyógyszergyáriak turbógombbal kezdték meg a szezont. Lealázták a Dortmundot idegenben, otthon megrakták a Herthát, közben pedig oda-vissza bombázták a Kobenhavn gárdáját - így jutottak be a BL csoportkörébe. A kezdeti - mondhatnám, hogy meglepően jó, de annyira azért mégsem - jó teljesítmény után azonban bebizonyosodott, hogy bár vannak gyors, támadásban jeleskedő játékosaik, akikkel nagyon vigyázni kell, nagycsapatról továbbra sem beszélhetünk. Először jött a Monaco elleni vereség, ahol a törpeállam utolsó sztárjaitól is megvált egyesülete úgy tudott nyerni 1-0-ra, hogy 1 darab kapura tartó lövést volt képes felmutatni. Ezután a bundásban is helyre állt a rend. Otthon egy sokgólos x a Werderrel, egy rendkívül kínos 4-1-es vereség a Wolfsburgtól és vissza is csöppentek a dobogó alsó fokára. Nem csak a látnokok, de én is meg tudom mondani, hogy lecsúsznak majd onnan is, ha ezt így folytatják.

Mennyit változott a Leverkusen utolsó találkozásunk óta? Nos, játékban nem olyan sokat, de a játékosok jötte mentek náluk is. A hátvédsor szinte teljesen kicserélődött. Nincs már a Messi mezéért verekedő Kadlec, de Wollscheid, vagy Schwaab nevét sem nagyon látjuk már az összeállítások során. A legjobban viszont egyértelműen Schürrle, majd később Sidney Sam távozása fájhatott a Leverkusennek, holott nem gondolom, hogy jelenleg gyengébb lenne a támadó alakzatuk. Kiessling, Castro, Rolfes és Bender megmaradt, hozzájuk pedig Hakan Calhanoglu, Heung-Min Son és Karim Bellarabi csatlakozott.

Kiessling, Calhanoglu és Bellarabi

a Leverkusen Cardozo-ja és a két újonc

Egy mezei focidrukker talán csak legyintene ezekre a nevekre, de nézzük meg őket közelebbről.

Kiesslinget azt hiszem nem kell különösebben bemutatni. Egy Cardozo kaliberű játékosról van szó, aki talán valamivel ügyetlenebb lábbal, mint a mi Tacuaránk volt, de ezenkívül ugyanaz, csak szőkén, németben. Szezononként 15-20 gól mindig van a tarsolyában. Tőle azért nem tartok most annyira, mert emlékeim szerint Luisaóék legutóbb jól hatástalanították.

Bellarabi neve tavaly még nem sokat mondott. A Braunschweig játékosa volt akkor és talán az egyetlen, akiről pozitívan lehet szólni az idén már a másodosztályban vitézkedő gárdából. A Leverkusen ki is emelte őt a a süllyedő hajóról, s nagyon jól tette, hiszen az új csapatának nemcsak meghatározó játékosa lett már a szezon elejére, de az egyik legveszélyesebb szélsője is egyben.

A dél-koreai Son tavaly került a Leverkusenhez, előtte a Hamburgban nyomta. Ha formába lendül, akkor őt is nehéz tartani. Egy gyors ázsiai gyerekről van szó, aki alaposan körbe tudná szaladgálni Jardelt és Luisaót, szóval még a középpályán meg kell állítani, mert egyébként nem lesz jó vége.

Legjobban viszont Calhanoglutól kell majd tartani. 15 millót perkált érte a Leverkusen a Hamburgnak és úgy néz ki, hogy nem hiába. A török azonnal beépült új csapatába és ott folytatta, ahol tavaly abbahagyta. Rendkívül jól bánik a labdával, nagy bombákat tud ereszteni távolról és ha ez nem lenne elég, bitang gyors is ezekkel együtt, ami ismét csak egy pocsék hír a lassú hátvédjeinknek. Egyértelműen Enzo és Samaris(?) szerepe lesz majd a kulcs és ott is az, hogy mennyire tudják majd kivenni részüket a védekezésből, hiszen a 'Kusen ficánkáit már a középpályán meg kell állítani.

Kiemelhetném még Drmicet is, aki tavaly a Nürnberg házi gólkirálya lett 17 találattal, de az idei szezont kicsit visszafogottan kezdte, ezen kívül nem is ő az első számú csatár, esetleg a nagy öreg Rolfes is aggodalomra adhatna okot, ha játszana, de idén eddig nem sok időt töltött el a pályán.

Júlio César és Taliscaútban Köln felé

Mint már az előző posztban is említettem, JJ eddig nem rotál, csak ha rákényszerül, épp ezért nem hinném, hogy nagyobb változások lesznek majd a szombati kezdőnkhöz képest. Artur eltiltását tölti, de César, ahogy az a képen is látszik kiutazott Németországba és valószínűleg vállalni tudja majd a játékot is, így nem kell majd rettegnünk az abszolút újonc és szinte semmiféle komolyabb tapasztalattal nem rendelkező Bruno Varela miatt.

Az utóbbi meccseken az is feltűnt, hogy az öreg nem nagyon volt megelégedve Samarisszal, ez pedig akár azt is jelentheti, hogy kipróbálja majd Cristantét is. Nem hinném, hogy gyengébb lenne a görögnél. Nélson Oliveira, Pizzi és Lisandro López játékára nagyon kevés az esély, amiért mérgelődöm is eleget. Utóbbi mindenképpen megérdemelne egy esélyt, főleg így, hogy Jardel egyáltalán nem hozza azt a teljesítményt amit hátul elvárnánk egy kezdőhátvédtől.

Na és Ola John? 20-30 percet mindenképp fog kapni, de ki emlékszik a Leverkusennek lőtt csecse góljára? Most is megcsinálhatná. Nem kell nagy gól, elég egy potya is. Egy pici, apró gólocska. Adjál nekik Johnny!!

benfica

Címkék

Friss kommentek

Blogarchívum