V. J. 2021.01.05 17:24 Frissítve: 2021.01.06 13:01

FTC: Rebrov kapta a BL-bevétel 20 százalékát – sajtóhír

Az ukrán sport.ua értesülése szerint a Bajnokok Ligája G-csoportját az utolsó helyen záró Ferencvárosi TC vezetőedzője, Szerhij Rebrov megkapta a csapat nemzetközi szerepléséből származó bevételének 20 százalékát, azaz több mint egymilliárd forinttal gazdagodott.

 

Rebrov nem csak szakmailag profitált az FTC BL-csoportkörbe juttatásával (Fotó: Török Attila)

 

A sport.ua azt írja, a Ferencváros és Szerhij Rebrov közötti megállapodás alapján a csapat nemzetközi szerepléséből származó bevételének 20 százaléka a vezetőedzőt illeti, így az FTC trénere a BL-kiesést követően hárommillió euróban, azaz több mint egymilliárd forintban részesült.

Az információt alátámaszthatja az FTC Zrt. vezérigazgatója, Orosz Pál lapunknak adott októberi interjúja. A sportvezetőt munkatársunk megkérdezte, igazak-e azok a pletykák, amelyek szerint Szerhij Rebrov alapfizetése nem magas, ám ha a csapat bejut a Bajnokok Ligája csoportkörébe, nagy összegű prémiumban részesülhet.

Az FTC Zrt. vezérigazgatója válaszában elmondta, nem kíván konkrét összegekről beszélni, de hozzátette: „az az elvünk, hogy akinek szerepe van a pénz megkeresésében, az kapjon is belőle”.

Az FTC elnöke, Kubatov Gábor az ukrán vezetőedző 2018-as szerződtetésekor ennél még konkrétabban utalt a Rebrovval megkötött megállapodásra.

„Ami az első fizetési igénye volt, annyit mi nem tudunk adni. A második ajánlat már az volt, mi lenne akkor, ha a BL- vagy El-főtáblás szereplés esetén kapna kiemelkedő prémiumot. Mi erre mondtuk, hogy rendben! Ha sikerül, akkor nagyon sokat fog keresni – de akkor keressen is.”

Mint ismert, Rebrov irányításával a Ferencváros 1995 után ismét bejutott a Bajnokok Ligája csoportkörébe, ahol egy döntetlennel és öt vereséggel a csoport utolsó helyén végzett.

A cikk arra is kitér, az ukrán mester vélhetően „kinőtte” a Ferencvárost, így elképzelhető, hogy a következő idényben már a magyarnál jóval erősebb bajnokságban, egy tavaszi nemzetközi kupaszereplésre nagyobb eséllyel pályázó csapat irányítását veheti át.

Az információkkal kapcsolatban kerestük az FTC-t, ám a klub nem kívánt nyilatkozni az ügyben.

2022.05.07 23:58:40

Bajnokok Ligája BALLAI ATTILA

ALAPVONAL. A döntő azonban még hátravan. És ha széles e futballvilágon említeni kellene egy klubot, amelynek patinája, hírneve, kultusza, mítosza a Realhoz mérhető, én elsőként a Liverpoolt mondanám.

2022.05.06 23:51:38

Bajnokok Ligája CSINTA SAMU

ALAPVONAL. És már érkezett is az ejnye-bejnye Nyonból. Remélhetőleg nem több ennél, de hogy nem bagatellizálható kihágásról lehet szó, az is jelzi, hogy a felszólítás nyomán Kovács játékvezető sürgősen törölte az egyik közösségi portálon közzétett képeket, illetve a hozzájuk társított, kétnyelvű – magyar és román – szöveget.

2022.05.04 23:00:41

Bajnokok Ligája SZELI MÁTYÁS

NS-VÉLEMÉNY. Méltán beszélhetünk Klopp-korszakról, amelynek a mostani idény csak egy állomása.

2022.05.03 20:31:54

Bajnokok Ligája BACSINSZKI ÁDÁM (összefoglaló), KOCSMÁR-TÓTH ISTVÁN (percről percre)

A remekül kezdő spanyolok a szünetig ledolgozták kétgólos hátrányukat, a fordulás után viszont a Klopp-csapat bizonyította klasszisát.