H. Á. 2020.09.23 19:52 Frissítve: 2020.09.23 21:01

Európai Szuperkupa: a saját játékosaira koncentrál Lopetegui

Ahogy délután a Bayern, úgy kora este a Sevilla is megtartotta az UEFA előírása szerint kötelező sajtótájékoztatóját, majd utána az edzését. Julen Lopetegui, a spanyolok mestere elmondása szerint nem különösebben foglalkozik más csapattal, leginkább a saját játékosaira koncentrál.

 

Lopetegui (a kör közepén, feketében) a sajtó után saját játékosait is tájékoztatta (Fotó: AFP)

„Én a saját csapatomban lévő játékosokra fókuszálok elsősorban, s igyekszem nem hasonlítgatni őket másokhoz. Elégedett és boldog vagyok például a kapusaimmal és kollégáimmal együtt maximálisan megbízom bennük, de ez ugyanígy igaz a többi poszton szereplő összes játékosunkra. Nagyon reménykedve várjuk a mérkőzést, nagyon nagy vágyunk teljesülne, ha sikerülne elhódítani a kupát, igaz, ehhez a legjobb teljesítményünket és a legjobb játékunkat kell nyújtani” – fogalmazott Lopetegui, aki játékosként maga is kapus volt. 

„Rendkívüli, hogy itt lehetünk és izgatottan várjuk a holnapi mérkőzést, örülök, hogy újra tétmérkőzésen léphetünk pályára. Azt hiszem, maga az a tény, hogy a Bayern München, a BL-győztes lesz a holnapi ellenfél, már önmagában elegendő motivációt kell, hogy adjon a játékosaimnak” – mondta Lopetegui, utalva arra, hogy – annak ellenére, hogy az elmúlt hétvégén már a második fordulót rendezték a spanyol bajnokságban – csapata eddig még nem lépett pályára az élvonalban.  

A vezetőedzőt követően Fernando ült ki Lopetegui után az újságírók elé, s a 33 éves brazil védekező középpályás elárulta, nyílt küzdelemre, s remek mérkőzésre számít.

„Nagyszerű meccset várok, bár tudjuk, hogy kemény is lesz az összecsapás, s nem lesz könnyű, ha nyerni szeretnénk, márpedig nyerni szeretnénk. A Bayern fantasztikus csapat, remek játékosokkal, nem véletlenül nyerte meg a Bajnokok Ligáját. De azért mi sem véletlenül jutottunk el ide. Nálunk is meg van a megfelelő minőség ahhoz, hogy diadalmaskodni tudjunk. Keményen fogunk dolgozni a pályán, igyekszünk tudásunk legjavát mutatni a pályán, s majd meglátjuk, hogy ez mire lesz elég” – mondta Fernando.

A SEVILLA KERETE AZ EURÓPAI SZUPERKUPA-MÉRKŐZÉSRE
Kapusok: Tomás Vaclík, Bono, Javi Díaz, Juan Soriano
Hátvédek: Jesús Navas, Alejandro Pozo, Diego Carlos, Jules Koundé, Sergi Gómez, Sergio Escudero
Középpályások: Marcos Acuna, Fernando, Nemanja Gudelj, Joan Jordán, Ivan Rakitic, Óliver Torres, Franco Vázquez, Óscar
Támadók: Lucas Ocampos, Suso, Bryan Gil, Munir, Luuk de Jong, Jusszef en-Nesziri, Carlos Fernández

2020.12.28 19:31:11

Bajnokok Ligája BERTA MIHÁLY, CSILLAG PÉTER, PIETSCH TIBOR

Ferencvárosi BL-főtábla, Németh Krisztián mint Amerika Kapitány, és a mindenen túljutó Atalanta.

2020.11.25 16:39:52

Bajnokok Ligája KORMANIK ZSOLT

Sok vagy kevés a 16 ferencvárosi légiós? – egyebek mellett erre is keressük a választ összeállításunkban.

2020.12.23 23:19:00

Bajnokok Ligája DEÁK ZSIGMOND

NS-VÉLEMÉNY. A Két lányom között hét év a korkülönbség, a nagyobbnak annak idején a Barca és David Villa volt a kedvence, a kisebbnek viszont, aki mostanában nyiladozott rá szurkolóként a sportra, már a Fradi és Sigér Dávid!

2020.12.22 23:59:20

Bajnokok Ligája BABJÁK BENCE

Összeállításunkban a zöld-fehérek Bajnokok Ligája-szereplését elevenítettük fel.