Dortmund: a Bundesliga- után a BL-rekordra is rámehet a 16 éves tehetség

K. T. I.K. T. I.
Vágólapra másolva!
2020.11.23. 15:32
null
Moukoko a Bundesligában szombaton debütált (Fotó: AFP)
Ha kedden pályára lép a Bajnokok Ligájában a Club Brugge ellen, rekordot dönthet Youssoufa Moukoko, a Borussia Dortmund labdarúgócsapatának 16 éves tehetsége – számolt be a Magyar Távirati Iroda.

A Bundesligában második helyen álló klub benevezte a BL-keretébe a csatárt, aki múlt pénteken ünnepelte a 16. születésnapját, szombaton pedig a valaha volt legfiatalabb játékos lett, aki pályára lépett a német bajnokságban. Lucien Favre vezetőedző Berlinben a 85. percben küldte be csereként Moukokót a Hertha ellen 5–2-re megnyert mérkőzésen – olvasható az MTI híre.

A távirati iroda emlékeztet, a támadó kedden nem is kap lehetőséget a Brugge ellen, akkor is lesz még esélye megdönteni a korrekordot, amelyet Celestine Babayaro tart 1994 óta. A nigériai olimpiai bajnok az Anderlecht színeiben 16 évesen és 87 naposan játszott először a BL-ben.

Favre előzetesen annyit mondott, biztosan rotálni fogja a csapatát, mert az erőltetett menetben erre szükség van, szerinte 30 nap alatt 10 tétmérkőzést játszani nem könnyű feladat.

„Meglátjuk, hogy játszani fog-e, sok lehetőségünk van elöl" – idézte a kameruni születésű, német utánpótlás-válogatott Moukokóról elmondottakat az MTI

A legutóbbi körben a Borussia 3–0-ra verte a Brugge-t idegenben, és három forduló után vezeti az F-csoportot.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik