BL: Tettük, amit tudunk, szenvedve nyertünk – F. Torres

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2016.04.27. 23:15
null
Franck Ribéry (középen) sem tudta áttörni a madridi falat (Fotó: AFP)
Az Atlético Madrid Saúl Níguez szép találatával legyőzte odahaza a Bayern Münchent a labdarúgó Bajnokok Ligája elődöntőjének első felvonásán. Nézzük, hogyan látták a mérkőzést a főszereplők!


„Fantasztikus éjszaka volt, minden Atlético-szurkoló elégedett lehet, én is az vagyok. Elértük azt, amit akartunk, előnnyel utazunk a visszavágóra. Keményen harcoltunk, megszenvedtünk a sikerért, de ez az, amit nyújtani tudunk. A Bayern szintjével kevesen érnek fel, ám tisztában voltunk azzal, mit kell tennünk ellenük” – értékelt a lefújást követően Fernando Torres, az Atlético csatára.

„Bebizonyítottuk, hogy megérdemeltük az elődöntőt, jogosan jutottunk el ebbe a fázisba. Nem tudtunk az egész meccsen támadni, de a Bayern a világ egyik legerősebb csapata. Kemény visszavágó vár ránk, de célunkat elértük: győztünk, és nem kaptunk gólt. A következő Bayern elleni mérkőzésen százszázalékosan kell koncentrálnunk, bár vár ránk egy bajnoki is előtte. Elképesztően erős a Bayern, elképesztően erős játékosokkal, de megmutattuk, hogy meg tudjuk állítani őket, és a visszavágón is képesek vagyunk erre. Tiszteljük a németeket, de nem féljük őket” – így a madridi mérkőzés egyik hőse, Jan Oblak kapus.

„A második félidőben kiderült, mennyire erős a Bayern, jobbnak láttuk, ha visszaállunk 4–4–2-es hadrendre. Meglehet, ez nem volt túl jó hír azoknak, akik a lelátón vagy a tévék előtt ültek, de ez a mi futballunk: keményen védekezünk, és értékesítjük helyzeteinket” – fogalmazott boldogan Antoine Griezmann, az Atlético támadója.

„Jól felkészültünk, de nem voltunk elég agresszívak és bátrak az első félidőben, a gólnál Saúl Níguezt túl közel engedtük a kapunkhoz. A második játékrészre ez megváltozott, bár sajnos gólt így sem lőttünk, el kell fogadnunk a vereséget. Pep Guardiola nem kiabált velünk a szünetben, tudtuk, hogy van még hátra ebből a meccsből negyvenöt perc, a másodikból pedig kilencven. A mester a szünetben felhívta a figyelmünket, hogy semmiképpen se kapjunk újabb gólt” – nyilatkozta a müncheni kapus, Manuel Neuer.

„A második félidőben a megfelelő tempóra váltottunk – értékelt a lefújást követően Josep Guardiola, a Bayern mestere. – Az Atlético gólja briliáns volt, de a mi hibánk előzte meg, csak álldogáltunk a gólszerző körül. Egyáltalán nem vagyok elégedett azzal, ahogyan játszottunk, és nem örülök az eredménynek sem. Ha hagyjuk őket a visszavágón kontrázni és párharcokat nyerni, nagyon nehézzé tesszük a dolgukat. Összességében jó kis meccset láthattunk, annak ellenére is, hogy pocsékul rajtoltunk. A kapott gól a lassú játékunk következménye volt, egyetlen párharcot sem nyertünk meg, és az Atléticónak bizony nem kell sok helyzet egy gólhoz.”

„Nagyszerű mérkőzés volt, mindenki hitt abban a munkában, amit elvégzett korábban, és itt, ezen a meccsen – mosolygott Diego Simeone, a győztes hadvezér. – Remek iramban kezdtünk, az első félidő közel állt ahhoz, amiről álmodtunk, de a második félidő is élvezetesre sikeredett. A Bayernnek sok jó támadója van, minden csere csak erősítette a csapatot. A müncheniek jobbak voltak a második félidőben, de jól védekeztünk, nem volt ok az aggodalomra. Minden labdarúgó szeretne gólt lőni, és bármikor esély adódhat erre. Találatunk nagyszerű egyéni villanás eredménye, Saúl sokat fejlődött mostanában, ez nagyszerű hír számunkra. A továbbjutás kérdésköre még nem dőlt el, de szurkolóink támogatásával idegenben is betalálhatunk. Olyan kiegyensúlyozott mérkőzésre számítok akkor is, mint amilyen a mai volt, majd meglátjuk, ki értékesíti jobban lehetőségeit.”

BAJNOKOK LIGÁJA
ELŐDÖNTŐ, 1. MÉRKŐZÉS

ATLÉTICO MADRID–BAYERN MÜNCHEN 1–0 (1–0)
Madrid, Vicente Calderón Stadion, 52 127 néző. V: Clattenburg (angol)
ATLÉTICO MADRID: Oblak – Juanfran, J. Giménez, Szavics, Filipe Luís – Saúl Níguez (Partey, 85.), Gabi, A. Fernández, Koke – Griezmann, F. Torres. Vezetőedző: Diego Simeone
BAYERN MÜNCHEN: Neuer – Lahm, J. Martínez, Alaba, Bernat (Benatia, 77.) – Thiago Alcántara (T. Müller, 70.), X. Alonso, Ar. Vidal – Douglas Costa, Lewandowski, Coman (Ribéry, 64.). Vezetőedző: Pep Guardiola
G: Saúl Níguez (11.)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik