BL: Lewandowski már a harmadik, Tuchel Mourinho nyomában

Vágólapra másolva!
2021.02.24. 12:07
null
Robert Lewandowski már minden idők harmadik legeredményesebb játékosa a Bajnokok Ligájában (Fotó: AFP)
Kedden a Bayern München 4–1-es idegenbeli győzelmet aratott a Lazio felett, míg a Chelsea Bukarestben nyert 1–0-ra az Atlético Madrid ellen a Bajnokok Ligája 2020–2021-es kiírásának nyolcaddöntőjében. Robert Lewandowski már minden idők harmadik legeredményesebb gólszerzője a BL-ben, Jamal Musiala a második legfiatalabb, aki betalált az egyenes kieséses szakaszban, Thomas Tuchel alatt pedig úgy kivirágzott a Chelsea védelme, mint José Mourinho első regnálása idején – érdekességek.

Lazio–Bayern München 1–4

A címvédő müncheniek hatalmas előnyre tettek szert Rómában. Robert Lewandowski mellett a mindössze 17 éves Jamal Musiala és Leroy Sané is betalált a bajoroknál, ráadásul a hazaiak védője, Francesco Acerbi öngólt vétett.

Lewandowski a negyedik gólját szerezte kedden a Bajnokok Ligája mostani kiírásában – a legutóbbiban 15 gólt jegyzett, mellyel a sorozat gólkirálya lett –, teljes karrierjét tekintve azonban ez már a 72. gólja volt a BL-ben, amivel megelőzte Raúlt az örökranglistán.

A lengyel csatár így már minden idők harmadik legeredményesebb gólszerzője a sorozatban, Cristiano Ronaldo (134) és Lionel Messi (118) mögött.

Jamal Musiala, a Bayern München fiatal tehetsége kezdőként lépett pályára kedden a Lazio ellen, és be is talált, mindössze 17 évesen. A Németországban született, angol és német korosztályos válogatott középpályás minden idők második legfiatalabb gólszerzője lett a Bajnokok Ligája egyenes kieséses szakaszában.

 


 

Az első helyen az FC Barcelona korábbi játékosa, Bojan Krkic áll, aki 17 évesen és 217 naposan talált be a Schalke elleni negyeddöntőben a 2007–2008-as idényben.

Atlético Madrid–Chelsea 0–1

A londoniak Olivier Giroud parádés góljának köszönhetően nyertek idegenben. A francia támadó 34 évesen talált be az Atlético Madrid kapujába, ezzel ő lett a klub történetének legidősebb játékosa, aki gólt szerzett a sorozat egyenes kieséses szakaszában. Sőt, az összes angol csapat játékosát figyelembe véve is csak Ryan Giggs (37 évesen) tudott nála idősebben gólt szerezi a sorozat ezen fázisában.

Thomas Tuchel irányítása alatt eddig nyolc meccsen mindössze két gólt kapott a Chelsea. A védekezést tekintve ennél jobban csak José Mourinho kezdett a londoniak kispadján 2004-ben – akkor nyolc mérkőzés után egyetlen kapott gólnál járt a csapat.

 


 

Az Atlético Madrid vezetőedzője, Diego Simeone edzői pályafutása során először kapott ki hazai pályán csapatával a Bajnokok Ligája egyenes kieséses szakaszában – hivatalosan, ugyanis a mérkőzést Bukarestben rendezték, így Madridban továbbra is veretlen.

BAJNOKOK LIGÁJA
NYOLCADDÖNTŐ, ELSŐ MÉRKŐZÉS
A
tlético Madrid (spanyol)–Chelsea (angol) 0–1 (Giroud 71.)
Lazio (olasz)–Bayern München (német) 1–4 (J. Correa 49., ill. Lewandowski 9., Musiala 24., L. Sané 42., Acerbi 47. – öngól)
Szerdán
21.00: Atalanta (olasz)–Real Madrid (spanyol) (Tv: M4 Sport) – élőben az NSO-n!
21.00: Borussia Mönchengladbach (német)–Manchester City (angol), Puskás Aréna (Tv: Spíler2) – élőben az NSO-n!

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik