BL: Guardiola szerint Grealish megvásárlása teljesen normális lépés volt

MTI, N. T.MTI, N. T.
Vágólapra másolva!
2021.10.19. 15:49
null
Guardiola (jobbra) elégedett Grealish megszerzésével (Fotó: AFP)
Josep Guardiola, a Manchester City labdarúgócsapatának vezetőedzője úgy véli: teljesen normális lépés volt Jack Grealish megvásárlása.

Az Aston Villától augusztus elején klubrekordot jelentő 100 millió fontért (42.6 milliárd forint) szerződtette a City a 26 éves angol játékost, noha a támadók között olyan kiváló labdarúgókkal rendelkezik a manchesteri klub, mint Raheem Sterling, Kevin De Bruyne, Rijad Mahrez vagy Phil Foden.

A spanyol szakember, aki az elmúlt négy évben háromszor lett bajnok a Manchester City együttesével, kiemelte: a frissesség fenntartása érdekében egy sikeres csapatba is kellenek új, kiváló képességű labdarúgók. Mint mondta, Grealisht azért szerződtették, mert nagyon jól teljesít a támadó harmadban, képes zavart kelteni az ellenfélnél és megjátszani a társait. Arról is beszélt, hogy sok mérkőzést vívnak, emiatt van szükség bő keretre, amelynek amúgy is jót tesz, ha van benne némi mozgás. Hozzátette, ráadásul Grealish a legjobb korban van.

Guardiolának az az álláspontja, hogy a csapatban mindenkinek éreznie kell a nyomást, melyet az újak érkezése jelent, utóbbiaknak pedig azzal kell tisztában lenniük, miért szerződtették őket.

Grealish két gólt szerzett és két gólpasszt adott tíz mérkőzésen, csapatában ő alakította ki a legtöbb gólhelyzetet (22), és a sikeres cseleinek aránya a második legmagasabb (53.13 százalék) azok között, akik legalább húsz alkalommal próbálkoztak egy az egyben megverni ellenfelüket.

„Amit eddig nyújtott, az tökéletes. A Burnley elleni találkozót leszámítva, minden meccsen magas szinten játszott, és úgy hiszem, még fejlődni fog” – fogalmazott Guardiola.

Az angol gárda a Bajnokok Ligája A-csoportjában két mérkőzés után – a belga FC Bruges elleni keddi fellépése előtt – a harmadik helyen áll, és nyolc fordulót követően ugyancsak harmadik a Premier League-ben.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik