Morata-duplával nyert Kijevben a Juventus

BACSKAI JÁNOSBACSKAI JÁNOS
Vágólapra másolva!
2020.10.20. 18:40
null
Magabiztos olasz siker Kijevben, így járt jól a Fradi? (Fotó: AFP)
A Bajnokok Ligája csoportkörének 1. fordulójában, a G-csoportban a Juventus Álvaro Morata két góljával könnyedén legyőzte a Dinamót Kijevben.

BAJNOKOK LIGÁJA
CSOPORTKÖR, 1. FORDULÓ
G-CSOPORT
Dinamo Kijev (ukrán)–Juventus (olasz) 0–2
Kijev,
Olimpiai Stadion, 22 000 néző. Vezette: Hategan (román)
Gólszerző: Álvaro Morata (46., 84.)

ONLIVE KÖZVETÍTÉS, ÉRDEKESSÉGEK, STATISZTIKÁK ITT!

Nagyon érdekes mérkőzésre készült Kijevben a koronavírusos Cristiano Ronaldo mellett több alapemberét is nélkülöző Juventus, Andrea Pirlo ugyanis első BL-mérkőzését a sorozat korrekordere (75 évesen és 84 naposan), Mircea Lucescu ellen vívhatta – az ellen a vezetőedző ellen, aki annak idején, 1995-ben bedobta őt a Brescia színeiben a profi futball mély vízébe.

Erősen tartalékos volt a Dinamo is, ráadásul a kapus Heorhij Buscsan majdnem megismételte a németek elleni hibáját, és kevés híján gólt fejeltetett az ellenféllel.

Giorgio Chiellini azonban hibázott, majd nem sokra rá lesérült (Merih Demiral váltotta), Federico Chiesa közben ziccert rontott, majd Buscsan hatalmas bravúrral piszkálta ki a bal alsó sarok elől Dejan Kulusevski közeli sarkazását. Aztán mellé öklözött ismét Chiesa szögletének…

A szünet után a peches ukrán kapusról kipattanó Kulusevski-lövést az addig semmit sem mutató Álvaro Morata a léc alá lőtte közelről, előtte Chiesa adta be a labdát, a Juventus nyári igazolásai hozták össze tehát az első gólt a kijevi védelem szíves közreműködésével.

Okosan tartotta a labdát a vezetés megszerzése után az olasz bajnok, a házigazda nemhogy helyzetig, veszélyesebb beadásig vagy kapura lövésig sem jutott, fel is harsant a nézőtérről az első füttyszó. Lucescu beküldött néhány támadót, de ez sem segített csapatán, a hajrában Juan Cuadrado mesteri beadását Álvaro Morata a kapuba bólintotta, és ezzel eldőlt a mérkőzés sorsa.

Talán éppen így járt jól a reális eséllyel a csoport harmadik helyére pályázó magyar bajnok, a Barcelonában kezdő Ferencváros?

ONLIVE KÖZVETÍTÉS, ÉRDEKESSÉGEK, STATISZTIKÁK ITT!

A csoport másik mérkőzésén
21.00: FC Barcelona (spanyol)–FERENCVÁROS (Tv: M4 Sport) – élőben az NSO-n!

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik