BL: „A Celticnek nagyon figyelnie kell a veszélyes Kleinheislerre”

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2017.08.10. 19:18
null
Kleinheisler nagy károkat okozhat a Celticnek (Fotó: Asztana)
Mint ismert, Kleinheisler László együttesére, a kazah Asztanára a skót Celtic vár a BL-csoportkör kapujában. Derek Rae skót szakkommentátor a párharc előtt a magyar válogatott középpályását dicsérte.

 

A két csapat az egy évvel ezelőtti BL-sorozatban – tavaly egy fázissal korábban, a harmadik selejtezőkörben – is összecsapott egymással, akkor a kazahsztáni 1–1 (a Celtic a 78. percben egyenlített) után a skótok otthon 2–1-re nyertek – a 45+3. és a 92. percben büntetőből szerzett góllal.

A szakember kiemeli, az egy dolog, hogy Norvégiába „átruccant” a csapat a Rosenborg elleni selejtezőre, ez azonban össze sem hasonlítható azzal a 10 órás úttal, ami Kazahsztánig vár a Celtic játékosaira.

Az Asztanával kapcsolatban kiemeli a keltáknak tavaly is sok gondot okozó Patrick Twumasit, de leginkább Kleinheisler Lászlóval foglalkozik.

„Az a játékos, akit igazán kedvelek, és akit sokat is láttam játszani, nem más, mint Kleinheiser László. A magyar válogatott középpályást a Werder Bremen adta kölcsön. Rendkívül jó box to box játékos, valódi komplett középpályás. Képes veszélyes helyzetbe kerülni és gólokat szerezni, bár ebből nem igazán mutatott meg sokat Németországban, a Werderben és kölcsönben a Darmstadban sem. Ugyanakkor jó játékos, ott volt a tavalyi Európa-bajnokságon a magyar válogatottal. Vörös haja miatt mindig is Scholesnak becézték, és a játékstílusa sem teljesen idegen Paul Scholesétól. Amikor a Celtic elvégzi a házi feladatát az ellenfél feltérképezésével kapcsolatban, rájön, hogy ő olyan játékos, aki valóban képes nagy károkat okozni” – írta Kleinheislerrel kapcsolatban.

BAJNOKOK LIGÁJA 2017–2018
PLAYOFFKÖR
BAJNOKI ÁG

Qarabag (azeri)–FC Köbenhavn (dán)
APOEL (ciprusi)–Slavia Praha (cseh)
Olympiakosz Pireusz (görög)–HNK Rijeka (horvát)
Celtic (skót)–FK Asztana (kazah)
Hapoel Beer-Seva (izraeli)–NK Maribor (szlovén)

NEM BAJNOKI ÁG
Istanbul Basaksehir (török)–Sevilla (spanyol)
Young Boys (svájci)–CSZKA Moszkva (orosz)
Napoli (olasz)–Nice (francia)
Hoffenheim (német)–Liverpool (angol)
Sporting CP (portugál)–FCSB (román)
Az első mérkőzéseket augusztus 15–16-án, a visszavágókat 22–23-án rendezik meg.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik