BL: a bajorokat nem téveszti meg a Sevilla bajnoki veresége

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2018.04.11. 11:54
null
Thiago Alcantara szerezte a győztes gólt az első meccsen (Fotó: AFP)
Sorozatban hatodik bajnoki címe után a legrangosabb európai kupában is révbe érne a bajor csapat, amelynek játékosai tudják, nem vehetik félvállról a vetélytársat, annak ellenére sem, hogy a Sevilla csak a 7. helyen áll a spanyol bajnokságban és a hétvégén nagy pofonba szaladt bele a Celta Vigo ellen.

„Meg kell nyernünk mindent, amit csak lehet!” – adta ki a parancsot a játékosoknak Karl-Heinz Rummenigge, a Bayern Münchent működtető gazdasági társaság vezérigazgatója.

A bajor csapat a hétvégén sorozatban a hatodik bajnok címét szerezte meg, és a Sevillában aratott 2–1-es győzelme után kedvező helyzetből várja a Bajnokok Ligája-negyeddöntő visszavágóját. Jupp Heynckes, a 72 esztendős szakvezető a szerdai BL-mérkőzés előtti sajtótájékoztatón elárulta, hogy az ünneplést elhalasztották, hiszen további feladatok várnak rájuk az idényben.

„Játékosaim profik, a vasárnapi edzésen ugyanolyan erőbedobással dolgoztak, mint eddig, nyoma sem volt annak, hogy lazítanának a bajnoki cím megnyerése után. Éhesek vagyunk a további sikerekre” – jelentette ki Heynckes.

„Saját közönségünk előtt mindig jól futballozunk, de az első perctől kezdve maximálisan kell koncentrálnunk. A Sevilla bátor támadójátékkal rukkol ki, biztos vagyok benne, hogy megpróbálja nyomás alatt tartani a védelmünket. Felkészültünk ellenfelünkből, remélem, nem ér minket meglepetés” – közölte a szakember.

A vendégek teljes kerettel készülhettek a szerdai összecsapásra, igaz, a németek sem panaszkodhatnak: Robert Lewandowski, Thomas Müller, Javier Martínez és Mats Hummels is csak a kispadon foglalt helyet a hétvégén az Augsburg ellen, úgyhogy feltöltődhettek energiával. A lengyel csatárra nagy feladat hárulhat szerda este, akárcsak a párharc első mérkőzésen csereként beálló Arjen Robbenre, aki reméli, hogy a kezdőcsapatban bizonyíthat.

„Mindig játszani szeretnék, de a testem már nem a régi. Noha idegenben előnyt szereztünk, nem írhatjuk le ellenfelünket. A futballban bármi megtörténhet: a Sevilla Manchesterben is remekül játszott, meglepte az angolokat. Nem engedhetjük, hogy a spanyolok szerezzék meg az első gólt. A Bajnokok Ligájában hatalmas a nyomás, amitől néhány labdarúgó idegessé válik, engem azonban motivál” – mondta a 34 éves holland labdarúgó.

A Sevilla ugyan a hétvégén 4–0-s vereségbe szaladt bele a Celta Vigo elleni bajnokin, ám a motivációval a spanyoloknak sem feltétlenül lehet problémája, hiszen a klub történelme során első alkalommal szerepelhetne a BEK/BL elődöntőjében, ha sikerülne ledolgoznia az első meccsen összeszedett egygólos hátrányt.

„Önbizalommal telve utazunk Münchenbe, nem zavart meg minket a Celta Vigo elleni négy-nullás vereség. A Bajnokok Ligájában mindig a szebbik arcunkat mutatjuk, láthatták Manchesterben is, ahol kettő-egyre győztünk. Hisszük, hogy ezúttal is továbbjutunk” – fogalmazott José Castro, a Sevilla elnöke.

EMLÉKEZTETŐ
BAJNOKOK LIGÁJA
NEGYEDDÖNTŐ, ELSŐ MÉRKŐZÉS

Sevilla (spanyol)–Bayern München (német) 1–2 (1–1)
Sevilla, Ramón Sánchez Pizjuán Stadion, 40 635 néző. Vezette: Daniele Orsato (olasz)
SEVILLA: Soria – J. Navas, Kjaer, Lenglet, Escudero – G. Pizarro, Nzonzi – Sarabia, F. Vázquez, J. Correa (Sandro Ramírez, 78.) – Ben Yedder (Muriel, 80.). Vezetőedző: Vincenzo Montella
BAYERN MÜNCHEN: Ulreich – Kimmich, J. Boateng, Hummels, Bernat (Rafinha, a szünetben) – Th. Alcántara, Javi Martínez, Ar. Vidal (James Rodríguez, 36.) – Th. Müller, Lewandowski, Ribéry (Robben, 79.). Vezetőedző: Jupp Heynckes
Gólszerző: Sarabia (32.), ill. Jesús Navas (37. – öngól), Thiago Alcántara (68.)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik