BL: 18 éve nem történt ilyen csúfság a Barcelonával – érdekességek

CS. M.CS. M.
Vágólapra másolva!
2021.09.15. 12:50
null
Az FC Barcelona egy kaput eltaláló lövést sem jegyzett a Bayern München elleni BL-meccsen (Fotó: Getty Images)
Kedden lezajlott a labdarúgó Bajnokok Ligája 2021–2022-es kiírásának első játéknapja. A Young Boys a Basel nyomába ért, a Chelsea védelme továbbra is áttörhetetlen, míg Cristiano Ronaldo két újabb rekordot állított be, az egyikkel Lionel Messit utolérve – íme, az új BL-idény első napjának érdekességei.

Az FC Barcelona 3–0-ra kikapott a Bayern Münchentől hazai pályán a csoportkör első fordulójában, Ronald Koeman csapata pedig nem, hogy nem lőtt gólt, kaput eltaláló lövésig sem jutott el. Legutóbb 18 éve, a 2003–2004-es idényben fordult elő az a katalánokkal, hogy nem volt kaput eltaláló lövésük egy BL-meccsen, ám akkor is csak azért, mert nem indultak a sorozatban.

Ezt megelőzően nem vezették ezt a statisztikát a BL-ben.


A címvédő Chelsea 1–0-ra legyőzte otthon az orosz Zenitet a BL-nyitányon – Romelu Lukaku góljával. Mióta Thomas Tuchel a londoniak vezetőedzője, ez volt a 23. tétmeccs, amelyen csapata nem kapott gólt. Ugyanezen idő alatt – kizárólag a topligás csapatokat figyelembe véve – a Manchester City rendelkezik a második legtöbb kapott gól nélkül meccsel: 16-al.


Cristiano Ronaldo már a 13. percben betalált a Manchester Unitedben a visszatérése utáni első BL-meccsén a Young Boys ellen. A svájci csapat volt a 36. ellenfél, amely ellen gólt szerzett a sorozatban a portugál klasszis, ezzel pedig beállította Lionel Messi rekordját.


Az ötszörös aranylabdás portugál klasszis egy másik rekordot is beállított: a keddi volt a 177. meccse a Bajnokok Ligájában, ezzel utolérte a Real Madrid egykori kapusát, Iker Casillast. A listán harmadik Xavi Hernández 151, a negyedik Lionel Messi 149, míg az ötödik Raúl González 142 meccsenlépett pályára a BL-ben.

CR gólja ellenére a Young Boys emberelőnyben egyenlített, majd a 95. percben megnyerte az MU elleni meccset, míg a csoport másik összecsapásán (Villarreal–Atalanta) döntetlen született. Ezzel a Ferencvárost a BL rájátszásában kiejtő Young Boys lett az első svájci csapat 2011 óta, amely vezetni tudja csoportját az európai kupaporond legrangosabb sorozatában. Legutóbb a Baselnak jött ez össze, amely később tovább is jutott.

 

A Sevilla és a Salzburg 1–1-es döntetlent játszott egymással a G-csoport nyitó mérkőzésén. A meccs minden bizonnyal arról marad emlékezetes, hogy az első félidőben négy 11-est is megítélt a játékvezető – a 2003–2004-es idény kiírás óta (amióta ilyen statisztikát is vezetnek) nem volt hasonlóra példa.

BAJNOKOK LIGÁJA
CSOPORTKÖR, 1. FORDULÓ
E-CSOPORT
Dinamo Kijev (ukrán)–Benfica (portugál) 0–0
Barcelona (spanyol)–Bayern München (német) 0–3
(Th. Müller 34., Lewandowski 56., 85.)

F-CSOPORT
Young Boys (svájci)–Manchester United (angol) 2–1
(Ngamaleu 66., Siebatcheu 90+5., ill. Cristiano Ronaldo 13.)
Villarreal (spanyol)–Atalanta (olasz) 22
(Trigueros 39., Danjuma 74., ill. Freuler 6., Gosens 83.)

G-CSOPORT
G-CSOPORT
Sevilla (spanyol)–Salzburg (osztrák) 1–1
(Rakitic 42. – 11-esből, ill. Sucic 21. – 11-esből)
Lille (francia)–Wolfsburg (német) 0–0


H-CSOPORT
H-CSOPORT
Malmö (svéd)Juventus (olasz) 0–3 (A. Sandro 23., Dybala 45. – 11-esből, Morata 45+1.)
Chelsea (angol)–Zenit (orosz) 1–0 (Lukaku 69.)

A szerdai programot ide kattintva tekintheti meg

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik