MTI (Közzétette: D. Á.) 2021.05.14 12:16 Frissítve: 2021.05.14 13:16

Bajnokok Ligája: egy napra érkezhetnek Portóba az angol szurkolók

Szigorú járványügyi szabályok várják azokat a Chelsea- és Manchester City-szurkolókat, akik elutaznak a labdarúgó Bajnokok Ligája portói döntőjére.

Ezen a pályán küzd meg egymással a Man. City és a Chelsea a BL-trófeáért (Fotó: Getty Images)

 

A portugál kormány pénteken közölte, hogy a két tábor hívei legfeljebb 24 órát tartózkodhatnak az országban, s ezalatt is buborékban kell élniük, csak chartergépeken érkezhetnek és távozhatnak, belépéskor koronavírusteszten kell átesniük.

„Két szurkolói zónát alakítunk ki, ahonnan a stadionhoz szállítjuk a rajongókat, az Estadio do Dragaótól pedig egyenesen a repülőtérre mennek” – sorolta Mariana Vieira da Silva, az elnökségi ügyek minisztere.

Az Európai Labdarúgó-szövetség (UEFA) csütörtökön döntött úgy, hogy Isztambul helyett Portóban kerül sor a BL fináléjára május 29-én. A találkozóra mindkét angol klub hat-hat ezer jegyet kap.

A mérkőzésnek eredetileg az isztambuli Atatürk Stadion adott volna otthont, ám a múlt héten a brit kormány szigorított a koronavírus-járvány miatti karanténszabályokon, melyek szerint a magas kockázatú, úgynevezett vörös listán szereplő országokba – így Törökországba – csak „nyomós indokkal” megengedett az utazás, és aki visszatér egy ilyen területről, annak tíz napot szállodai karanténban kell töltenie a saját költségén.

Az UEFA a hét elején tárgyalásokat folytatott a brit kormánnyal és szövetséggel, hogy a londoni Wembleyben kerüljön sor a mérkőzésre, de a megbeszélések nem vezettek eredményre, mert a szövetség nem tudta elérni, hogy a mérkőzésre utazó újságírók és más vendégek mentesüljenek a helyi karanténkövetelmények alól.

Portugália azért lehet rendező, mert egyike annak a 12 országnak, ahonnan Nagy-Britanniába visszatérve nem kell karanténba vonulni.

(MTI)

 


 

 

 

 

 

2021.05.30 23:15:32

Bajnokok Ligája THURY GÁBOR

NS-VÉLEMÉNY. Leckét adott egykori mentorának.

2021.05.29 19:44:31

Bajnokok Ligája KORMANIK ZSOLT, BACSKAI JÁNOS

Sokkal több helyzetet alakítottak ki a londoniak, a manchesteri sztároknak nagyon nem ment a döntőben.

2021.05.28 23:59:05

Bajnokok Ligája SOMOGYI ZSOLT

NS-VÉLEMÉNY. A hagyomány szerint a bajnokok között a Manchester City és a Chelsea sem indulhatott volna.

2021.05.13 23:40:01

Bajnokok Ligája SZELI MÁTYÁS

NS-VÉLEMÉNY. Ne áltassunk senkit, hogy ezzel a döntéssel igazából a szurkolóknak teszünk jót.